Haberler

McLaren yeni tasarımı ile kafa karıştırdı




Bu yılın başlangıcında McLaren “Spor Serisi”‘ni duyurdu. Peki 570S üretime girdiğinde neden “Spor Serisi” olarak adlandırılmadı? Çünkü bütün serinin üzerine üretildiği şasinin ilk arabasıydı.

Şu anda ikinci modele bakıyoruz hatta giriş seviyesi modeli 540C’yi de hesaba katarsak üçüncü modele bakmaktayız.

570S GT ilk defa bugün yakalandı ve bir çok kişi sıkı kamuflajın 4 kişilik koltukları sakladığına inanmakta. Fakat bundan tam anlamıyla emin değiliz.

Size kesin olarak söyleyebileceğimiz şey ise standart 570S modeli ile kıyaslandığında, bu yeni model arka alan aerodinamik tasarımıyla dikkat çekmekte. Eski karbon fiber motor koruması yerine cam bölme kullanılmış. Bu cam bölme ya doğrudan doruya Audi R8’deki gibi motor kapağı olarak ya da Porsche Cayman gibi hatchback modeli gibi kullanıldı.

570S modelinin ön koltuklarının arkasından yükselen güvenlik sütunundan dolayı olası 2+2 konfigürasyonunu göz ardı etmek mümkün değil. 4 kişilik oturma yerine sahip olsa bile bu yeni McLaren modeli Lotus Evora gibi sembolik arka yolcu alanına sahip olacaktır.

İlave arka alan bu McLaren modelinin Aston Martin Vanquish gibi  modellerle rekabet etmesinde yardımı olacaktır. Şimdiye kadar araba üreten bütün şirketlerin tek bir amacı oldu o da Ferrari’yi tahtından indirmek. Ancak 570S modelinin güzel iç kısmı, McLaren’in başka amaçlara yöneldiğini kanıtlıyor.

İlginç biçimde bu aerodinamik tasarım 570S modeli ortaya çıkmadan önce orjinal P13 prototipinde kullanılmıştır.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu