Haberler

Porsche Macan’da yenilik vakti




Porsche, yüksek performanslı crossover modeli Macan’ın 2016 modelleri için bir dizi yenilik yapacağını duyurdu.

Yakın zamanda yeni GTS versiyonuna kavuşan Macan, yeniliklere doymuyor. Porsche, tüm yeni Macan modellerinin en güncel Porsche Communication Management (PCM) bilgi/eğlence sistemi ile standart olarak sunulacağını duyurdu. Peki bu sistem neler sunuyor? Basitçe özetlemek gerekirse bir bilgi/eğlence sisteminden isteyebileceğiniz her şey. 7 inçlik yüksek çözünürlüklü çok noktalı dokunmatik ekrana sahip PCM, Bluetooh, USB, SD gibi bağlantı desteklerinin yanı sıra Wi-Fi hotspot ve Apple CarPlay gibi sektördeki en güncel özellikleri içinde barındırıyor.

Tüm bunlara ek olarak, opsiyonel olarak sunulan Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) sayesinde, tamamen LED viraj aydınlatmalı farlara sahip otomobil, gece görüş özelliğine sahip bir kamera ile birlikte çalışan dinamik ana hüzme  ile gece sürüşleri sırasında görüşü en üst seviyede tutmak için yapılması gereken tüm ayarları otomatik olarak yapıyor. PCM sistemindeki navigasyon bilgisini de işleyen sistem, bir kavşağa gelindiğinde otomatik olarak ek bir lamba ile Macan’ın döneceği alanı aydınlatıyor.

Yenilikleri saymaya Macan Turbo ile devam edecek olursak, listeye yeni eklenen kişiselleştirme paketleri sayesinde aracın hem iç hem de dış mekanına kozmetik detaylar eklenebiliyor. İç mekan kitinde kontrast renklerde dikişlere sahip genişletilmiş Alcantara trim alanı, koltuk kafalıklarında “Turbo” logosu, aydınlatmalı kapı eşiği plakaları ve son olarak kapı panellerini, gösterge çevresini ve koltukları süsleyecek “Rodyum Gümüş” ve “Garnet Kırmızı” renklerde dekoratif dikiş seçenekleri bulunuyor.

Dışarıda ise 911 Turbo’da da karşımıza çıkan çift renkli 21 inç jantlar, parlak siyah hava girişleri, spor tasarım yan aynalar, siyah spor egzoz uçları, karartılmış arka aydınlatma grubu ve yan camlar ile alt panelde görülen trim şeritleri gibi detaylar araca eklenebiliyor.

Son olarak, Porsche, 2016 Macan’ı yeni gövde rengi seçenekleri, opsiyonel Alcantara döşemeli ısıtmalı direksiyon, yeni koltuk ve orta panel döşeme seçenekleri ile sunacak. Yenilenen Macan, Almanya’da siparişlere açıldı ve 2016’nın başında showroom’larda yerini alacak. Fiyatlar Macan S için 61,143 €, Macan S Dizel için 60,548 €, Macan GTS için 73,400 € ve listenin en tepesindeki Macan Turbo için 83,753 €’dan başlıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Eskiden Porsche Ferrari gibi ultra zenginlerin bindigi bir markaydı şimdi sokaklarda bir sürü görür olduk. Bana göre özel marka ayrıcalıktır. yani ulasilamamazliktir ender olmaktir trafikte Mercedesten fazla Porsche gorur oldum mercedesle Porschenin benim gozumde yeri aynidir Mercedesin slr’i var Porschenin 911i var diger modelleri premium olarak geciyor ama bir Ferrari bir Bugatti veya Lamborghini hatta Aston Martin bunlar bana göre çok üst düzey ender görülen markalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu