Haberler

Volvo’dan turbo boşluğuna yeni çözüm




Turbo beslemeli motorlarda ortaya çıkan ve sürüş zevkini baltalamasıyla bilinen turbo boşluğu, Volvo’nun yeni geliştirdiği Power Pulse teknolojisi ile sorun olmaktan çıkıyor.

Turbo boşluğunu engellemek için araba üreticileri, yıllardır çeşitli çözümler üretiyor. Birden çok turboya sahip motorlarda, bir turbonun torkunun bittiği anda diğer turbonun devreye girmesi, ya da Honda’nın yeni Type R’da kullandığı değişken zamanlı valf teknolojisi gibi yöntemler, turbo boşluğunu sürücüye daha az hissettirebiliyor. Fakat yine de tüm bu çabalar, bizlere doğrusal ve kesintisiz bir ivmelenme vermek için yeterli olamıyor.

Volvo’nun turbo boşluğundan kurtulmak için seçtiği yeni yöntem ise, diğerlerine göre daha etkili gözüküyor. Motora alınan taze hava, filtre edilerek hava tankında depolanıyor. Depolanan ve sıkıştırılan hava, sürücü gaza dokunduğu anda egzoz manifolduna gönderilerek turboyu besliyor. Bu sistem sayesinde turbonun açılması anlık oluyor ve turbo daha fazla havayla beslenebiliyor. Sürücüye daha iyi bir ivmelenme sağlayan bu teknolojiye Volvo, “Power Pulse” adını vermiş.

Power Pulse teknolojisi, ilk olarak dizel S90 modelinde kullanılacak.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ben turbo boşluğunun sürüş zevkini öldürdüğünü düşünmüyorum, tabii ki bu kişisel görüşüm. Ani ivmelenme gerektiren durumlarda can sıkıcı, onun dışında 1-2 saniye sonra deli gibi ivmelenmek ayrı bir zevk bence 🙂

  2. sistem güzel tabi ancak bununla birlikte yeni arıza risklerinide göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu