Haberler

Kar bu sefer Aventador’u güldürdü




Herkes için tatil döneminin geldiğini hatırlatan farklı, küçük şeyler vardır. Kış sezonu için bu bazen etrafa parlak süslü ışıkların asılmasıyla ilgilidir, diğer durumlarda ise dört çeker bir Lamborghinin karda donutlar çizmesiyle alakalıdır.

Bu durum çoğumuzun kışın geldiğini fark etmek için favori yöntemi olacaktır ama bu denli bir numaranın nasıl bir görsel olacağını canlandıramayanlar için vidyosunu da bulduk.

Örnekte göreceğiniz üzeri bir Aventador, Şikago sokaklarında karda oynarken gözlemlenebiliyor. Tabii 400.000 dolarlık azgın bir Boğanın böyle bir amaç için kullanılması garipsenilebilir bir durum ama bu durumu açıklayacağını düşündüğümüz bir kaç senaryomuz var.

Mesela ilk olarak şoför Aventador’un firma tarihindeki ilk elektronik kontrollü dört çeker araç oluşunu kutluyor olabilir.

Murcielago ara sıra size “understeer*” ve “spin*” durumları yaşatacakmış gibi davransa da Aventador’un dört çekerden çekiş sistemi sürücü ile araç arasındaki iletişimin ciddi derecede yükseldiğini söylüyor.

Gelipte bir bilgisayarın ekipmanınızın kontrolüne oturmasına izin vermek demek herhangi bir ‘super car’ın yol tutuş karakteristiklerini kolayca değiştirebileceğiniz anlamına geliyor ki Lamborghini de 2016 Huracan için tam da bunu yapıyor.

Şimdiye kadar olan Huracan incelemerinden bir kaçı Gallardo’nun varisinin “understeer”e, özellikle sokak sürüşüne uygun modlarında olan düşkünlüğünden bahsediyor.

Sant’Agata Bolgnese bu incelemeleri dikkate almış olacak ki geçen ay aracın yol tutuş sistemleriyle ilgili yapılacak değişiklikleri açıkladı.

Konumuza dönecek olursak, bir Boğanın neden karda oynamış olabileceğini tartışıyorduk, ikinci bir sebep ise belki de şoför, Şikago halkına kar meleklerinin Lambo versiyonunu göstermek istemiş olabilir ne de olsa belli bir yaştan sonra insan gerçek bir kar meleği yapmak için biraz fazla olgun kalıyor.

Karı küremekte fikirlerimiz arasında ama Lamborghini’nin bu iş için 1948 yılında üretmiş olduğu daha kullanışlı bir aracı var ama o da bir Aventador’dan daha ender rastlanır cinsten.

*Understeer:Bir otomobilin çeşitli sebeplerle ön tekerleklerinin dönüş yönünden dışarıya doğru kayması.

*Spin:Bir otomobilin çeşitli sebeplerden dolayı arka tekerleklerinin yol tutuşunu kaybetmesi nedeniyle kendi etrafında dönmesi.

Video Kaynağı: On The Ground Designs

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu