Haberler

Lamborghini’ye göre Aventador arkadan çekiş için fazla güçlü




Lamborghini, arkadan çekişli bir Aventador üretmeye pek niyetli olmadığını duyurdu. Şirket geçenlerde Huracan’ı arkadan çekişli olarak piyasa sürmesine rağmen Aventador için aynı uygulamanın mümkün olmadığını da dile getirdi.

Bu durumun mümkün olmamasına V12 motorun çok güçlü oluşu neden olarak gösteriliyor. Ar-Ge Direktörü Maurizio Reggiani’e göre Aventadorda yönetilmesi gereken çok fazla güç ve tork bulunuyor ve durum yalnızca dört çekerle kontrol altına alınabilir. Reggiani arkadan çekiş sistemlerini ihmal etmediklerini, üzerinde çalışmalar yapmaya devam ettiklerini fakat Aventador için ümitlenilmemesi gerektiğini de ekliyor.  Lamborgini büyük olasılıkla diğer RWD sürümleri üzerinde çalışıyor. Huracana gelince LP580-2 daha sert bir versiyon olarak gelecek. Aynı zamanda gelecek olan Urus için arakadan çekiş fikri göz ardı edilmiyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Lamborghini sahipleri şekli için alıyor araba kullanmayı bilmiyor patlamasınlar diye arkadan itiş yapmıyoruz demiyor da çok güçlü diyor. Ulan Ferrari niye Rwd, Koenigsegg niye Rwd?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu