FeaturedHaberler

Audi A3, A6 ve Q5’e IIHS’ten ödüller




IHHS 3 Audi modeline Top Safety Pick+(En güvenli araç) ödülünü verdi.

Hepsi 2016 model olan A3 sedan, A6 sedan ve Q5 modelleri Top Safety Pick+ ödüllerini almaya hak kazandılar. Bu IIHS tarafından verilebilecek en iyi ödül iken, 3 model small overlap (Ön bölümün %25’i ile kaza) testi dahil olmak üzere program çerçevesinde gerçekleştirilen testlerin hepsinden “iyi” notu almayı başardı. Dahası, A3 ve Q5 sahip oldukları kaza önleme sistemleri sayesinde önden olabilecek kazalara karşı maksimum not aldılar. Ocak 2015’ten sonra üretilen A6’lar için de aynı durum geçerli.

Sürücü destek paketi çerçevesinde üç modelde de aktif şerit asistanı, adaptif cruise kontrol (dur-kalk özelliği ile) ve uzun far asistanı gibi özellikler sunulmakta. Eğer A6’yı seçerseniz kuş bakışı görüntüye sahip bir kamera sistemi veya Q5 içinde park asistanı (Audi parking system plus) bulunmakta.

IIHS, Amerika’da satışta bulunan arabalar için bağımsız olarak kaza testleri yapan ve test sonuçları ile güvenlik konusunda karar mekanizması olarak önemli bir görev üstlenmiş olan kuruluştur. IIHS’in yaptığı kaza testleri sırasında araçları değerlendirmek için kullandığı iki kategori bulunmakta; birincisi aracın içinde bulunan yolcuları ne ölçüde koruyabildiği, ikincisi ise kazayı önleme ve hafifletme derecesi (Kazayı önleyen ya da etkisini azaltan teknolojiler).

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu