Haberler

Lamborghini otonomu reddediyor




Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, şirketin yeni gelecek Urus SUV modelinde otonom sürüş teknolojisi kullanmaya niyetinin olmadığını açıkladı.

Otomobil üreticileri, son zamanlarda kendi kendini kullanan araçları daha hatasız hale getirmek için harcadıkları geliştirme çabalarını artırmaya başladılar. Ancak Lamborghini, sürüş zevkini baltalayacağı ve markanın kelimenin tam anlamıyla “sürücü markası” olmasının üzerinde büyük bir negatif etki yaratacağı düşüncesiyle, bu modaya uymayı Urus modeliyle reddetti. Winkelmann, Lamborghini’nin LM002 modelinin halefi olan bu modelin, sürücünün ciddi anlamda kullanmayı isteyeceği ve bunu yaparken de keyif alacağı bir otomobil olacağının üstünde durdu.

Urus’un, doğal olarak Huracan ya da Aventador kadar eğlenceli bir sürüşe sahip olmayacağını söylemeye pek de gerek yok. Ancak segmentinin en etkileyici modeli olması için gereken herşeye sahip bir araç olarak karşımıza çıkacak. Winkelmann, aracın karayolu kullanımı için ayarlanacağını fakat dört çekerden çekiş sisteminin araca makul oranda bir offroad yeteneği sağlayacağını belirtti. Lamborghini, modelin arkadan itişli bir versiyonunun da olacağının üzerinde dursa da konuyla ilgili henüz onaylanmış bir şey bulunmuyor.

Henüz turboşarjlı bir motor konusunda da herhangi bir doğrulama olmamasına rağmen, Winkelmann’a göre Urus’un turbo motorla gelme ihtimali var. Eğer bu ihtimal hayata geçirilirse, şirketin Ar-Ge direktörü Maurizio Reggiani’ye göre araç, 4.0 litrelik çift turbolu bir v8 motoruyla gelecek.

Lamborghini’nin Urus’u, piyasaya sürmeden bir sene önce, 2017 yılının ikinci yarısında dünyaya tanıtması bekleniyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu