Haberler

Nissan menzili geliştirilmiş modelini tanıtıyor




Nissan, bataryalı elektrikli araçların en büyük savunucularından biri ve yeni rapora göre şirketin yakın zamanda menzili geliştirilmiş modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Motoring’e göre, araç önümüzdeki yıl görücüye çıkacak ve küçük içten yanmalı motor kullanılarak ihtiyaç duyulması durumunda bataryalar bu motor sayesinde yeniden şarj edilebilecek. Özünde, model çalışma bakımından Chevrolet Volt ve Bmw i3 Rex modellerine benzetilmekte.

Nissan, yeni modeli hakkındaki bilgileri sır gibi saklamakta fakat şirketin elektrikli araçlar ve hibrit araçlar mühendislik bölümü müdürüne göre model elektirkli araç temelinde olacak. Ancak Yoshi Shimoida menzili geliştirilmiş modelin planlarının onaylandığını ve şirketin bu modele “Hibrit Serisi” olarak adlandıracağını dile getirdi.

Nissan detayları saklamaya devam ederken, modelin bu senenin başında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarında yeniden tasarlanarak tanıtılan Chevrolet Volt modeli ile rekabet içerisinde olması bekleniyor. Yeni modelde 18.4 kWh gücünde Lityum iyon pil, elektirikli motor ve 1.5 litrelik 4 silindirli jeneratör motor kullanılacağı tahmin edilmekte. Bu yeni özellikler göz önünde bulundurularak Volt modelinin sadece elektrik gücüyle sahip olduğu seyahat menzilini 80 km arttırarak 676 km’lik menzil elde edilmesi beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu