Haberler

Dakar’da bir rallici : Sebastien Loeb




Peugeot pilotu Sebastien Loeb 2016 Dakar Rallisinde pazartesi günü yapılan etapta attığı takladan sonra kazanma şansının olmadığını kabullendi.

Sahneye ilk kez çıkan Loeb sekizinci etapta kumda çok fazla zaman kaybederken, daha sonra etap kapanışında takla atarak aracında (Peugeot 2008DKR16) büyük hasar oluştu.

Loeb devam etmeyi başardı fakat 8.günün yeni lideri Stephane Peterhansel’in bir saat gerisinde kalarak etabı tamamladı.

“Orada bir çukur vardı ve ben onu göremedim.” dedikten sonra Loeb etabın bitişi hakkında;  “Çukura ulaştık ve hissettik fakat bir müdahalede bulunamadan arabanın dengesi bozuldu ve daha sonra takla attık. Arabadaki bir çok parça zarar gördü, iki tekerleği ve vites kutusunu değiştirmek zorundaydık, bu yüzden çok zaman kaybettik.” diye ekledi.

“Kazanmak için yaptığımız mücadele bitti.’’  dedikten sonra Loeb; “Hala kazanmam gereken çok tecrübe var. Biz her şeyden önce buraya tecrübe edinmek için geldik. Bu on kilometrenin sonunda olan bir olay. Biraz sinir bozucu ama hayat bu, bu yüzden şimdi devam etmemiz gerek.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu