Haberler

2017 Lincoln Continental, 400 HP biturbo V6 ile geliyor




Lincoln Continental 2017 yılında gözünü zirveye dikerek işe dönmeyi planlıyor. ”Sakin büyük sedan” olarak tarif edilen bu otomobil ile firma geçtiğimiz yılın sonu itibarı ile Amerika’dan ve Çin’den zengin müşterilerine “sessiz lüksü” görücüye çıkardı.

Lincoln ağız sulandırıcı detaylardan bahsetmekten uzak dururken, otomobilin gücünü 3.0 litrelik biturbo V6 motordan alacağını söylemekten kaçınmıyor. Bu motorun 400 HP güç ve 542 Nm tork üretmesi ve “pürüzsüz, duyarlı, üstelik sessiz” olması amaçlanıyor. Bu büyük lüks sedanın dört çeker aktarma ile beraber çalışacak Dynamic Torque Vectoring sistemine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında. Bu sistem viraj dönerken gücü otomobilin arka tekerleklerine dinamik olarak dağıtarak dengenin ayarlanmasını sağlıyor. Bu sistemin ayarları da Comfort, Normal ve Sport modları ile kontrol edilebilecek.

İç mekan ile ilgili de fazla renk vermeyen marka, ipucu olarak Revel marka hoparlörlerin ızgarasının tasarımının 200’den fazla seçenekle sipariş edilebileceğini söyledi. 30 farklı yöne ayarlanabilen ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar ve Chalet, Thoroughbred, Rhapsody temaları ile seçilebilecek iç mekan ise aktarılan bilgiler arasında.

Otomobilin daha da lüks hissettirmesi için Lincoln, lamine edilmiş camlar ve aktif gürültü önleme sistemi kullanarak otomobilin sessiz olmasını sağlamaktan başlamış. Ford’un premium markası aracın “zengin” karakterini göstermek için deri döşemeler, gerçek ahşap, alüminyum aksamlar ve göstergelerde deri malzeme kullanmış.

Otomobilin bu kadar geniş olması park sorunlarını da beraberinde getiriyor, buna engel olabilmek için 360 derece kamera sistemi kullanarak aracın kuş bakışı olarak görülebilmesini sağlanmış. Eğlence sistemi olarak SYNC 3 ile gelecek araçta panoramik tavan da bulunuyor.

Lincoln’ün amiral gemisi bu yılın sonunda satışa sunulacak ve Michigan’daki Flat Rock tesislerinde üretilecek.

 

 

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu