Haberler

Jaguar’dan sanal gerçeklik deneyimi




Günümüzde teknolojik cihazların yeri bambaşka. Gün geçtikçe daha da bağlandığımız cihazlar bize farklı deneyimler yaşatabiliyor. Bunlardan bir tanesi de “sanal gerçeklik” (virtual reality) gözlükleri. Kafanızı çevirdikçe yönlenen, izlediğiniz görüntünün sanki içindeymişsiniz izlenimi veren bu gözlükler bizi gerçek dünyadan koparıyor. Jaguar da bu teknolojiyi kullanarak bir reklam çalışmasına imza atıyor.

Yeni Zelanda’daki “Big Boys Toys” fuarında standlarına gelen ziyaretçilere sanal gerçeklik deneyiminde bir seviye ileride olduklarını belirtiyorlar. Hakiki gerçeklik olarak tanıttıkları bu uygulamayı ziyaretçilerden denemelerini istiyorlar ve onları beklemedikleri “gerçeklik” ile başbaşa bırakıyorlar. Sanal gerçekliği deneyimleyenler ilk başta bunun gerçek bir deneyim olduğuna inanamasalar da daha sonra kendilerini izlediklerinde neler olduğunu görüp şaşırıyorlar.

Jaguar’ın verdiği mesajda bazı deneyimlerin simule edilemeyeceği ve sanallığın gerçeklik ile hiçbir zaman eşleşemeyeceği belirtiliyor. Videonun sonunda Jaguar bu sanal (!) gerçekliği yaşayabilmek için test sürüşüne davet ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=YauGZI7jKhs

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu