Haberler

37. Dakar Rallisi büyük kazayla başladı




37. kez düzenlenen Dakar Rallisi dün start aldı. Açılış gününde Çinli pilot Guo Meiling’in özel etapta yaptığı büyük kaza yarışa damgasını vurdu.

Buenos Aires’ten başlayıp Bolivya’dan devam edecek büyük yarışın özel etabında Dakar Rallisi’nde yarışan ilk Çinli kadın pilot unvanına sahip Guo Melling bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolünü kaybederek yarış aracıyla seyircilerin arasına daldı. 10 izleyicinin yaralandığı kazada takla atan araçta bulunan yarış ekibi ufak sıyrıklarla kurtulurken 14 yaşındaki bir çocuk ve babası ağır yaralandı.

Otomobil klasmanı için düzenlenen özel etap yaşanan kazanın ardından iptal edildi. Motorsiklet ve ATV klasmanı için düzenlenecek 227 kilometrelik açılış etabı ise olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildi. 111 otomobil, 136 motosiklet, 55 kamyon ve 45 ATV’den oluşan toplam 347 araç, 4.500 kilometrelik mesafenin ardından yarışa 16 Ocak’ta Rosario’da son verecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu