Haberler

Maserati yarışlara ara veriyor




Bir Maserati yada Trofeo MC Dünya Ligi hayranı iseniz bu sizin için kötü haber demek. 6 yıl aradan sonra İtalyan üretici Maserati, GranTourismo modeli üzerine kurulu olan şampiyonayı sonlandırma kararı aldı.

İtalyan Pietro Zumerle’nin 2010 yılında şampiyon olmasından sonra Mono-Marque takımının galibiyet serisi başladı. 2011’de David Baldi’nin de şampiyonayı kazanmasından sonra kupa kendi anavatanı olan İtalya’da kalmıştı. Ancak Beçikalı yarışçı Renaud Kupens 2012 ve 2013’te şampiyonayı kazanarak üstünlük kurmaya başladı. Ta ki 2014’te İsviçreli Mauro Calamia’ya kaybedene kadar. Bu yıl Abu Dhabi’deki son yarıştan sonra da Fransız yarışçı Romain Monti’de en son kupayı alarak tarihe geçti.

Şampiyonada kullanılan otomobiller, GranTurismo’nun yol versiyonun üzerine kurulu, sadece daha hafif ve daha aerodinamik. Motorların modifiye edilmesine izin verilmiyor. 4.7 litre V8 motordan stok halde 444 beygir güç ve 510 Nm tork elde ediliyor. Otomobillerde sadece daha gelişmiş süspansiyon ve fren sistemleri kullanabiliyor ve yaklaşık olarak 180.000 dolar civarında bir fiyata sahip.

Maserati’nin neden şampiyonayı bitirmek istediği tam olarak bilinmese de halen Maserati hayranları için iyi haberler var. Marka halen yarış hayatına devam edecek. Ayrıca FIA’dan onaylı GT4-GranTurismo üzerinde çalıştığını belirtti. Bu modeli gelecek sene pistlerde görebileceğiz.

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu