Haberler

Mercedes’ten Allroad’a rakip




Mercedes, Audi A6 Allroad’a rakip olacak bir off-road wagon modeli için yeşil ışığı yaktı. Motoring’e göre bu yeni model, E Serisi Estate tabanlı olacak ve E Serisi All-Terrain adını taşıyacak. Otomobilin, Eylül’de Estate modeli ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

Avrupa’da yıl sonuna doğru satışlarının başlanması beklenen All-Terrain, ABD’de büyük ihtimalle satışa sunulmayacak. Mercedes’ten Matthias Luhrs, crossoverlardan esinlenen wagonların pazara çok bağımlı olduğunu ve Amerikalılar’ın station wagonları sevmediklerini söylemişti. Mercedes’in bir C Serisi All-Terrain’e onay verip vermediği konusunda herhangi bir bilgi olmasa da Luhrs’un önceki açıklamalarına göre, böyle bir model de değerlendirme aşamasında.

E Serisi All-Terrain’e yeşil ışık yakılmasının yanı sıra Mercedes, bu yıl içerisinde 3 yeni model daha tanıtacak. Bunlardan ilki, Ağustos’ta tanıtılması planlanan C Serisi Cabrio olacak. Üstsüz C’yi GLC Coupe ve C450 AMG 4MATIC’in geliştirilmiş bir versiyonu takip edecek. C450’de 9G-TRONIC şanzıman gibi ufak değişiklikler yapılması bekleniyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu