Haberler

Volkswagen XL3, 2018’de gelebilir




XL1 modelinin tanıtımının ardından yaklaşık 3 yıl geçen Volkswagen, yeni bir rapora göre XL3 adında daha bütçe dostu bir model üzerinde çalışıyor.

Dieselgate skandalının ardından çevre dostu yönleriyle şov yapacak Volkswagen’in ilk hamlesi olarak görünen XL3, XL1’de karşımıza çıkan garip tasarımı devam ettirecek. Henüz detaylar çok kısıtlı olsa da Alman otomotiv yayını Autobild‘in haberine göre model XL1’de olduğu gibi C şeklinde gündüz farlarına sahip olacak ve aerodinami odaklı bir tasarım ile gelecek.

Gücünü bir hibrit konfigürasyonundan alacak model, söylentilere göre küçük bir batarya paketi ile çalışacak bir elektrik motoru ve 1.4 litrelik turboşarjlı benzinli motora sahip olacak. Benzinli motorun 140 HP civarındaki gücüne elektrik motorunun 35 HP’lik bir katkısı olacağı söyleniyor. Hiçbir zaman hızı ya da performansıyla öne çıkmayacak modelin “gerçekçi” karma yakıt tüketiminin 100 km’de 3.0 litre (78.4 mpg) olacağı belirtiliyor. Ancak yalnızca elektrik gücü ile birkaç kilometreden fazla yol almak mümkün olmayacak.

Model hakkında henüz daha fazla detay bilinmese de raporlar XL3’ün, selefi XL1’in kendine özgü hafif iskeletli platformu üzerinde yükseleceğini belirtiyor. Fiyatın nasıl aşağıya çekileceği ise merak konusu.

Fiyattan bahsetmişken, 2018 yılında piyasaya çıkacağı söylenen XL3’ün yaklaşık 30,000 €’luk etikete sahip olacağı dedikoduları dolanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu