Haberler

Daha da hızlı “Fiesta ST Plus” Cenevre’de gelebilir




Ford’un Cenevre Otomobil Fuarı’nda Fiesta ST’nin daha da hızlı bir versiyonunu tanıtacağı iddia edildi.

2015 yılında Fiesta RS’in kesinlikle planlanmadığının altı çizilmiş olduğu için bu modele şimdilik Fiesta ST Plus ismi öngörülüyor. Kesin ismi ise 3 hafta sonra başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda öğreneceğiz.

Şimdilik hiçbir şey kesin olmasa da Autocar’ın haberine göre model Ford’un tanıdık 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli ünitesinin güncellenmiş bir versiyonu ile gelecek. 182 HP’lik (135 kW) maksimum güce sahip olacağı iddia edilen modelin 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 6.7 saniyede tamamlayacağı söyleniyor. Karşılaştıma açısından Fiesta ST’nin 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlayarak 220 km/h (136 mph) maksimum hıza ulaşabildiğini hatırlatalım.

Gördüğünüz görseller ise geçtiğimiz Kasım ayında devam eden test sürüşleri sırasında casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenen bir prototipe ait. Ön tampondaki geniş hava girişleri ve genişletilmiş çamurlukları ile bu aracın normal bir Fiesta ST olmadığı apaçık ortada. Tabii ki asıl geliştirme kabuğunun altında olacak.

Ayrıca Ford, Cenevre Otomobil Fuarı’ndan önce Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde Avrupa için yeni bir otomobil” tanıtacak. Bunun yeni nesil Ka ya da makyajlı Kuga olacağı dedikodular arasında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu