Haberler

Efsane Formula E ile devam edecek




Alain Prost ile Renault F1 Takımı’nın yolları ayrılıyor.

Geçtiğimiz sezon Renault’nun gelecek planları ile ilgili pek çok ağır tartışmaya dahil olan Alain Prost, yoluna Formula E ile devam edecek.

F1’de 4 kez dünya şampiyonluğu kazanan ve 2012’den bu yana Renault’nun marka elçisi olarak görevini yürüten Alain Prost, Renault F1 Takımı’nda büyük rol oynamanın kendisi için mantıklı olmadığını belirtti.

Alain Prost ve Motorsport.com’un röportajı şöyle:

”Artık Formula 1’de olmayacağım. Formula E’de gerçekten eğleniyorum ve burada yapacak çok işim var dolayısıyla Formula 1’i tercih etmem mantıksız olurdu. Ayrıca bu kararım Renault için de çok önemli ve stratejik çünkü Formula E gelecek için oldukça önemli. Sonuç olarak, Renault’nun marka elçisi rolüne Formula E’de devam edeceğim için mutluyum. TV yorumculuğuna ise Canal+ ile devam edeceğim. Channel 4 ile anılmak güzel ancak zaman ne gösterir bilemem.”

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu