Haberler

Polestar 4 silindire yoğunlaşıyor




Volvo’nun performans departmanı Polestar, ürün gamında büyük bir yenilenmeye gidecek ve bunun yanında 4 silindirli motorlara odaklanacak.

Volvo; yeni XC90 ve S90 modellerini hali hazırda tanıttı, önümüzdeki haftalarda Cenevre’de ise V90’ı tanıtmaya hazırlanıyor. Bu üç modele daha sonra XC60, S60 ve V60 modellerinin yenilenmiş halleri de katılacak. Polestar, bu modellerin çoğunun daha performanslı versiyonları üzerinde çalışıyor olacak ve yeni bir rapora göre bu modellerin tamamında dört silindirli motorlar kullanılabilir.

AutoExpress’e göre 2020’ye doğru Volvo’dan 450 HP’lik 4 silindirli bir motorla performans odaklı bir S60 modeli gelecek. XC90 ve S90 T8 hibrid modellerinde olduğu gibi bu motor da elektrik motorlarıyla desteklenebilir. Volvo’nun tasarım direktörü Thomas Ingenlath, kendisine bu ihtimal sorulduğunda bunu Polestar markası altında kullanmanın iyi bir fikir olabileceğini düşündüğünü belirtti. Volvo’nun güç üniteleri müdürü Olle Fast ise, 450 HP’lik prototip motorun Volvo’nun şu anki motor gamının büyüme potansiyelini göstermenin yollarından biri olduğunu düşünüyor.

AutoExpress’e göre Polestar’ın yanında Volvo, V90 için bir CrossCountry versiyonu düşünüyor. Arazi hazırlığından S90 da nasibini alabilir.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu