FeaturedHaberler

Motosikletleri fark edin!




Her birimiz gündelik yaşamımızda ulaşım araçlarını kullanıyoruz. Fakat kaçımız trafikteki motosikletleri fark ediyoruz?

Acı bir panik fren veya ani bir kaçış manevrası sırasında son anda aynanızda beliren motosikletli sürücüler, tıpkı sizler gibi birer birey. Onlarınki de can yani kardeşim…

”Ya abi işte onlar Go-Pro takıyolar şımarıyolar.” gibi sözleri şimdiden duyar gibiyim. Ülkemizde çarptı-kaçtı olaylarının üzerine hiç düşülmediği için kendilerince böyle bir önlem alan motosikletçi abilerimizi, ablalarımızı, kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum.

Bu kameraları düzgün bir şekilde kullanmalarına karşın ne yazık ki kazaların önüne geçemiyoruz. Mercedes-Benz’i, Sprinter modeline eklediği kör nokta uyarı sistemi ve bu bilinçlendirme çalışmalarından ötürü tebrik ederken, Otopark.com ailesi olarak sizden isteğimiz; ‘Motosikletlileri Fark Edin!’.

Not: Bu arada arka sis mevzusu rafa kalktı sanmayın 😉 Arka sislerinizi yakmayın, apaçilik yapmayın.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Motorsiklet kullananlar da ulaşım aracı kullanıyordur benim gözümde. Zaten olması gereken de bu ama onlar da bizim aramızdan yakın mesafeden geçmesinler, kör noktalarımızın olduğunun farkında olsunlar. Aynı şekilde biz de kamyonların kör noktalarını bilmemiz lazım. Ben ne zaman kamyon-tır sollasam her zaman selektörle haber veririm seni geçicem diye. Tabi bazı insanlarımız(!) bunu fark etmeyip üstüne geliyorlar tam sollama yaparken. Korna basınca da arkadan hareket çekmeleri de ayrı konu.

    1. Katılıyorum, yıllarca trafikte bisiklet sürdüğüm için fark edilmenin önemini biliyorum, hiç kaza geçirmedim çünkü tehlikeli hareketlere girmiyor diğer sürücülerin beni fark etmesi için her türlü ekipmanı kullanıyordum. Geçen sene bir motosikletçi makasa girerken aracıma çarptı, ben bu adama nasıl sinirlenmeyeyim.

      1. kesinlikle bi de ağlıyorlar sonra kazadan sonra. Youtubeda bir sürü go pro videoları var bakın kaç tanesinde otomobil süren birinin hatası var. Motorcuları bu kadar abartmak niye yani onlar da düzgün gitsin. “Ben trafikte beklemem” o zaman şerit arasından geçerken birisi kapıyı açarsa ağlamayacaksın. çok sinir bozucu şeyler çok

        1. Bir otomobil sürücüsü olarak ben de biliyorum ki insan aynasından bir motosikleti farkedemiyor dolayısıyla sizden sadece daha dikkatli olmanızı rica ediyoruz. Unutmayın o motosikletin üstündeki evladınız, yeğeniniz, kuzeniniz olabilir. Ayrıca motosikletler hep haklıdır diye bir kural yoktur. Nasıl biz bir biri size çarpıp kaçarsa diye araç içi kamera kullanıyorsak onlar da bu yüzden hatta ölümlü kazalarda arkalarında bir şahitleri olsun diye o GoPro’ları takıyorlar. Ayrıca sayın Onur, kayagibim ve Özgür Bey; motosikletrin arabaların arasından geçmesi ecnebilerce “filtering” olarak adlandırılır ve ülkemizde birçok Avrupa ülkesi gibi yasaldır. Birçok ülkede trafiğin rahatlaması ve motosikletlerin devam edebilmesi için onlara yol dahi verilir. Sizden bu videonun en azından ilk 2 dakikasını izlemenizi rica ediyorum: https://www.youtube.com/watch?v=LjNkVOl73I8

          1. Zaten geçmeleri normal, o konuda benim diyeceğim bir şey yok ama tehlikeli pozisyonlarda geçmeye çalıştıkları için kazalar meydana geliyor, trafikte bekliyorum yanımdan 50 km/s hızla geçmesi büyük tehlike, ben eğer trafikte beklerken bir motosikletin geldiğini görürsem direk ona yol açarım, hatta açamayacak durumdaysam dikiz aynamı bile kapatırım geçmesi için.

            1. Teşekkürler. Evet haklısınız özellikle bazı gençlerimiz yollarda tehlikeli hareketlerde bulunuyorlar, plaka takmıyorlar. Eğer doğruyu konuşursak da onlar da bir şekilde doğal seçilimle aramızdan eleniyorlar.

        2. Zaten trafikte bir aracın aniden kapıyı açmasından doğal ne var. Dilediği gibi dilediği yolda kapısını açabilir. Hatta kapıyı açmadan önce 4’lü ikaz ışığı yakmanın anlamı da yok. Hele hele aynaya bakmasına hiç gerek yok.

          1. Önünüzdeki araç eğer kapsını açıp yolun ortasına tükürmeye çalışırken sizde normalde orada olmaması gereken kapıya çarparsanız karşıdakinin masrafını karşılayacağınızdan eminim.

          2. yok tabi birader aşağıdaki arkadaş tükürmekten bahsetmiş ben arabadan inenleri kastediyorum. o motorun orda ne işi var. makas yapa yapa geçiyor.

          3. Nasıl ne doğal var yahu? 4’lüler yakılacak. Aynadan araba geliyor mu diye bakılacak. Doğalmış. Arkadan gelen araba falcı mı da senin birden kapı açacağını bilsin?

            1. Yazdığım yazıyı yanlış anladınız galiba. Kayagibim isimli kullanıcı’nın “o zaman şerit arasından geçerken birisi kapıyı açarsa ağlamayacaksın” sözüne verdiğim tepkiydi.. 🙂 (ironi)

          4. Not: İlgili yorum ironi içerir. Trafikte kapı açmayı “normal bir davranışmış” gibi algılayan insanlara karşı daha kibar bir tepki gösteremem.

      2. Büyük cesaret trafikte bisiklet kullanmak. Tebrik ediyorum sizi. Ülkemizde motosikleti alan insanların geneli makas atmak için alıyor. Bir de şu eve 30 dk’da servis yapan lokantalar yüzünden, servis yapan motorsikletçiler kırmızı ışık dinlemiyor, herkesin önüne atlıyor. O lokantalar yüzünden çok ölüm oluyor.

  2. Bugüne kadar katetmiş olduğum kilometrenin %98’ini otomobil ile, %2’sini motosiklet ile geçirdim.

    Milletce genel psikolojimiz, ne kadar büyük bir taşıt kullanırsam, o kadar haklı ve güçlüyüm. Bir de buna otomobil/motosiklet oranındaki çoğunluk psikolojisi eklenince kaymaklı ekmek kadayıfı oluyor.

    Otomobil sürücülerinin günlük hayatta yaptığı hatalar genel kabul görmüş sıradan bir davranış haline geliyor. Mesela sinyal kullanmamak. Dikiz aynalarını etkin kullanmamak.

    Neyse ki motosikletlere önem veren, onlara yol veren, müsaade eden otomobil sürücüleri de var. Yaptıkları nezaket karşılığında çoğu zaman kendilerine teşekkür edilir, selam verilir.

    Ama çarpık zihniyetli otomobil sürücülerine de aynı zihniyetteki hafriyat kamyonu sürücülerinin şiddetine maruz kalması yönünde temenniler sunulur.

    1. 14 yıldır otomobildeydim, bu sene babamın tutturmasıyla piyasanın baba commuter’ı CBF150’yi ailemize kattık. Ve farkına vardım ki, saygı kalmamış bizim ülkemizde. Böyle adam gibi ses çıkmayan, 200+ görmeyen makineye adam gözüyle bakılmıyor. Ama onlara inat, bu yaz kaskımı alıp kullanmaya başlıycam.
      İçimdeki motosiklet tutkusu otomobilin yarısı kadar olsa da, saygım sonsuz…

  3. En büyüğünden en küçüğüne bütün araçlara saygım sonsuz 🙂 Ancak, Az evvel önüme kamyon gibi atlayan bi motor çıktı, 5 dk öncesinde de ters yönde giden bi motor gördüm. Akli dengesini yitirmiş gibi motor kullananları nası görücez abi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu