Haberler

Dünya Ralli Şampiyonası Türkleri ağırlıyor




Dünya Ralli Şampiyonası’na katılan tek Türk takımı olarak yine bir başarıya imza atan TOKSPORT WRT, otomobil sporlarının en prestijli ve üst düzey şampiyonalarında Türk ve Yabancı pilotlar ile yer almaya devam ediyor.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 3. Ayağı olan Meksika Rallisi 3- 6 Mart tarihlerinde organize ediliyor. 4 gün sürecek olan ralli, 400 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 1.077 km uzunluğunda toprak zeminli parkurda koşulacak. Sezonun ilk toprak rallisindeki 80 kilometrelik şampiyonanın en uzun etabı Guanajuato ve 2737 metre yükseklikteki en yüksek rakımlı etaplar, hem pilotları hem de otomobilleri bir hayli zorlayacak.

TOKSPORT WRT’nin Ford Fiesta R5 otomobiliyle WRC 2 sınıfında mücadele edecek olan Khalid AlSuwaidi – Giovanni Bernacchini ikilisi Culture & Sport Qatar Rally Team sponsorluğunda yarışıyor. TOKSPORT WRT ile Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Katar Rallisi’ni genel klasman ikincisi olarak tamamlayan ekip, Dünya Ralli Şampiyonası’nda da kendi sınıflarında iddialı isimler arasında yer alıyor. En zorlu koşullarda en üst seviyede rekabetin yaşandığı Dünya Ralli Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden tek Türk takımı TOKSPORT WRT, bu sezon şampiyonanın 7 yarışında yer alacak.

Kaynak: radikal.com.tr

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Kimse d destek çıkıcı güzel bir yorum yazmamış. En iyisini yapacaklardır ben güveniyorum kendi ülkemin gururları onlar. Bu sitede fark ettiğim bir şey var; ne zaman Türkler hakkında güzel bir haber olsa kimse destek çıkmıyor. Ha kötü bir şey olunca anında eleştirme olayına girişiyoruz.

  2. uzun zamandan beri tok sport wrc de iyi işler çıkarıyo mini countryman wrcyle Aldulaziz Al Kuwari’ye servis vermişlerdi.Dünya markası takımlarımızın olması çok güzel.Bide Türk bayraklı bi pilotmuzu gördük mü wrc sahnesinde tamamdır.Asın bayrakları !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu