Haberler

FIA’dan Melbourne için yeni plan




Avusturalya Grand Prix’i sıralama turları, farklı ve benzersiz bir eleme sistemi ile karşımıza çıkacak.

Yeni eleme formatı, strateji grubu ve F1 komisyonu tarafından desteklendikten sonra F1 takımları ve şefleri tarafından da Melbourne’de gerçekleşecek sezon açılışı için desteklendi. Ancak, oylamadan birkaç gün sonra Ecclestone yeni sistemin gecikeceğini çünkü firmanın zamanlama sistemlerini söz verilen tarihe yetiştiremediğini belirtti. Fakat Cuma günü Cenevre’de FIA’nın Dünya Motorsporları Konseyi toplantısında yeni sistemin geçerli olduğu ve kullanılacağı belirtildi.

Yeni format, gelen tepkilerden sonrası Q1 ve Q2 yeni sistem, Q3 ise eski sistemde sıralama turları atılması şeklinde revize edilerek tekrar gündeme getirilmişti. Fakat revize edilmiş halinin resmi başvuruya dahil edilmemiş olmasından dolayı modifiye edilmiş format FIA tarafından incelemeye anlınmadı.

Sıralama turları şöyle işleyecek:

Q1

16 dakikalık süre

7 dakika sonra en yavaş sürücü elenmeye başlar.

Her 1 dakika 30 saniyede en yavaş sürücü elenir.

7 sürücü elendikten sonra 15 sürücü Q2’ye geçer.

Q2

15 dakikalık süre

6 dakika sonra en yavaş sürücü elenmeye başlar.

Her 1 dakika 30 saniyede en yavaş sürücü elenir.

7 sürücü elendikten sonra 8 sürücü Q3’e geçer.

Q3

14 dakikalık süre

5 dakika sonra en yavaş sürücü elenmeye başlar.

Her 1 dakika 30 saniyede en yavaş sürücü elenir.

Son 1 dakika 30 saniyelik seansa 2 sürücü kalır ve pol pozisyonu için mücadele gerçekleşir.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. formula 1de saçmalama serisi devam ediyor bu uygulama çoğu takım ve raikonen,rosberg ve massa gibi pilotlar kesin karşı çıkarken nasıl uygulamayı getiriyorlar anlamıyorum artık Ecclestone istifa etmeli son yıllarda iyice eline yüzüne bulaştırdı !

    1. Bu uygulamanın Ecclestone ile alakası yok FIA’nın uydurduğu bir sistem, Ecclestone da bu uygulamaya karşı. Özellikle Q3 ün sonlarında pistte kimsenin kalmayacağına kesin gözüyle bakıldığı için FIA haricinde kimse desteklemiyor.

      1. Konuyu arastirinca Ecclestone ile alakasi olmadigini ogrendim dediginiz gibi fia nin uydurmasi ama Ecclestone da yarattigi uyguladigi fikirler en az bunun kadar sacma ve formula 1 deki zevki dusuyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu