FeaturedHaberler

Karşınızda Fiat Egea hatchback ve wagon!




İtalyan otomobil devi Fiat, dün başlayan Cenevre Otomobil Fuarı’nda Egea modelinin hatchback ve wagon versiyonlarının tanıtımını gerçekleştirdi.

İstanbul Autoshow 2015’te tanıtılan Fiat Egea’nın sedan versiyonundan sonra bu yıl hatchback ve wagon versiyonlarının da tanıtılacağı açıklanmıştı. Üzerindeki örtüyü Cenevre’de indiren iki araç temel olarak sedan aracın tasarımını paylaşıyor. Sedan modele kıyasla LED gündüz farları, geniş bir arka bagaj, tavan rayları ve yeni arka stoplara sahip olan Egea/Tipo Wagon’un bagaj hacmiyle ilgili bir veri bulunmuyor, fakat sedan versiyonunun 520 litrelik bagaj hacmi göz önüne alındığında kullanıcıları oldukça geniş bir bagaj hacmi bekliyor.

Egea/Tipo’nun hatchback modeli ise yeniden tasarlanmış arka kısmıyla oldukça yırtıcı duruyor. Bu araçta da tıpkı wagon modelindeki gibi LED gündüz farları bulunuyor. Motor gamında 1.3 ve 1.6 litrelik Multijet II dizel seçeneklerinin yanı sıra 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli motorların da yer alacağı Egea ailesinin yeni üyesinde 5 ve 6 ileri manuel şanzıman ile opsiyonel olarak 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri bulunacak. Tamamı Bursa’da üretilecek araçların hatchback versiyonu Mayıs, wagon versiyonu ise Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Gözlerim doğru görüyorsa Avrupa versiyonunda led ve xenon farlar kullanılıyor. Eğer sadece Avrupa’da olacaksa gerçekten ayıp ederler.

    1. Sedanın avrupa versiyonları da Türkiye ile aynı. HB ve SW araçlarda led ve mercekli farlar var.

  2. Yeni multimedya ekranın konsoldaki konumlandırması harika , Egea’nın ön konsoldaki mevcut haliyle kuru kalabalık durumu bu güncellemeyle çözülebilir .

  3. koltukların ortasını alcantra yap ,direksiyona giulianınkini koy al sana fiatın efsane aracı

      1. dış tasarımındaki agresifliği baltalıyor bence daha yuvarlak hatlı bir aracın direksiyonu gibi görünüyor bana

  4. fikrim değişmezse eğer, inşallah hatchback 1.6 mjet lounge alıcağım gelir gelmez 🙂 umarım üzmez

  5. Ben çok beğendim gerçekten güzel olmuş,fiat markasının türkiyede sağladığı maddi açıdan avantajlar da düşünülürse ( yedek parça servis ağı gibi ) alınası bir araba.En azından ben almak isterdim 🙂

  6. Egea hatchback bence sınıfındaki en güzel tasarıma sahip. Yeni i30 da bir nevi Egea hatchback’in kopyası zaten. Egea hatchback’in ataları da gayet güzel otomobillerdi (Bravo, Stilo). Fakat bu araçlar Fiat olduğu için ülkemiz pazarında tutulmamıştı umarım Egea hatchback (Bravo, Stilo) ile aynı kaderi paylaşmaz. Egea HB tabiki ataları gibi olamaz ancak sınıfındaki araçlara çok iyi bir alternatif olabilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu