Haberler

Olaylı F1 Avustralya GP’de zafer Rosberg’in!




Dünyanın en çok izlenen motor sporları organizasyonu Formula 1’in 2016 sezonu bugün Avustralya’daki sezonun ilk yarışıyla resmen başladı. Kazalar ve taktik hatalarının damgasını vurduğu yarışta Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg damalı bayrağı ilk gören pilot oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan geçtiğimiz yılın şampiyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton, start anında yavaş kalarak 6. sıraya kadar düştü. Bu esnada yarışa 3. ve 4. sıralarda başlayan Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen fırsattan faydalanıp ilk sıraya oturdular. Uzun süre kırmızı araçların dominasyonu altında giden yarışın seyri, 18. turda Fernando Alonso ve Estaban Gutierrez’in karıştığı büyük kazanın ardından tamamen değişti. Aracıyla taklalar atıp duvara çarparak durabilen Alonso aracından yara almadan çıkmayı başarırken yarış kırmızı bayraklar altında yaklaşık 15 dakika durduruldu.

Bütün pilotların pite gelmesiyle avantaj kazanan Mercedes, aradaki farkı hızla kapatmaya başladı. Süper yumuşak lastikleriyle Nico Rosberg’i arkasında tutmayı başaramayan Sebastian Vettel pite girmek zorunda kaldı ve bu hamleyle liderliğini kaybederek yarışı 3. sırada bitirdi. Vettel son turda yarışı ikinci tamamlayan şampiyon pilot Lewis Hamilton’ı zorlamayı denese de pist dışına taştı ve podyumun son basamağında yer aldı.

Red Bull takımının pilotu Daniel Riccardo, yarışın durdurulmasıyla beraber avantaj kazandı ve 8. başladığı yarışı 4. sırada bitirmeyi başardı. Williams pilotu Felipe Massa 5. sırayı kazanırken ilk yarışına çıkan Haas F1 takımının Fransız pilotu Romain Grosjean Avustralya GP’yi 6. sırada tamamlayarak takımının ilk yarışında puan almasını sağladı. Yarışa 19. sırada başlayan Grosjean büyük bir mücadele göstererek takımına altın değerinde puanlar kazandırdı.

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, ikinci sırada gittiği mücadelede motor problemi yaşayarak yarışı erken noktalamak zorunda kaldı. Sauber’den Marcus Ericsson, Manor’dan Rio Haryanto ve Red Bull’dan Daniil Kvyat da yarışı tamamlayamayan diğer isimler oldular. Sezonun 2. yarışı olan Bahreyn GP 3 Nisan tarihinde yapılacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu