Haberler

Polis üniformalı RC F




Victoria Polisi’nin Mercedes-AMG GLE63 S Coupe modelini otoban polisi olarak filosuna katmasının üzerinden daha birkaç hafta geçmişken, Avustralya’dan yine bir polis arabası haberimiz var. V8’li Lexus RC F, New South Wales eyaletinin polis filosuna katıldı. Çok amaçlı olarak kullanılacak olan RC F, aynı zamanda insanları yol güvenliği konusunda bilinçlendirme çalışmalarında da aktif rol alacak.

Bathurst 6 Saat yarışında görücüye çıkarılan polis üniformalı RC F, bu yarışta kontrol aracı olarak yer aldı. Bathurst, otomobilin gösterileceği ilk etkinlik de olmayacak; farklı motorsporları etkinliklerinde de yer alacak olan RC F, motorsporları dışında bisiklet yarışı gibi farklı etkinliklerde de sergilenecek.

RC F, çoğunlukla NSW polisinin güney bölgesi tarafından kullanılacak ve Lexus Avustralya Genel Müdürü Peter McGregor’ın açıklamasına göre yukarıda da belirttiğimiz gibi yol güvenliği çalışmalarında büyük rolü olacak. Agresif tasarımı ve 5 litrelik atmosferik V8’inin sesiyle Lexus RC F, polis arabası olarak çok ilgi çekecek gibi gözüküyor.

Avustralya Polisi, yakın zamanda Dubai polisinin filosu gibi bir filoya sahip olamayacak olsa da GLE63 S ve RC F gibi otomobillerle çalışanlarının yüzünü güldürdüğü kesin.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu