Haberler

Yeni Renault Megane RS’in teknik detayları şekilleniyor




Yakında ülkemizde de yollara çıkacak olan Renault Megane, selefine göre tamamen yenilendi ve oldukça büyük bir ilgi topladı. Geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomotiv Fuarı’nda görücüye çıkan Megane GT’nin aksine daha çok beklenen Megane RS’in önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı söylenmişti. Merakla beklenen Renault Megane RS’in ilk teknik özellikleri, Renault Sport’a yakın bir kaynak tarafından yayınlandı.

2018’de yollarda olacak olan Megane RS, halihazırda bulunan coupe versiyonun aksine bir beş kapılı otomobil olacak. En büyük rakibi Ford Focus RS’e yetişmeye çalışan Renault mühendisleri, güncel Megane RS’in 275 beygirlik gücünü revize etmek için kolları sıvadı. 300 beygirden fazla bir güç üretmesi beklenen 2.0 litrelik turbo motor, altı ileri manuel ve çift kavramalı EDC şanzıman seçenekleriyle beraber oldukça güçlü bir yapıya sahip olacak. Ayrıca araçta önden çekişin aksine All Wheel Drive (AWD) sisteminin olması bekleniyor.

Bu yılın sonunda tanıtılması beklenen Megane RS Coupe, 2017’nin ikinci yarısında yollarda olacak. Fiyatlandırma politikası için henüz erken olduğu belirtilen aracın İngiltere’de yaklaşık 30.000 pound gibi bir etiket fiyatına sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bilgilendirme: Görsel hayran çalışmasıdır.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Önce bi Golf R la kapışsın da sonra Focus RS le kapışmaya layık mı düşünürüz.

  2. önden çekişle bile harikalar yaratıyor ki 4 çeker olarak gelirse ve Renault’un virajlarda arka tekerlekleri de zıt yöne çeviren sistemini koyarlarsa sanırım süper sporlara virajlı yollarda kafa tutabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu