FeaturedHaberler

Soruşturmaya göre emisyon konusunda kimse masum değil!




Mercedes, Opel, Porsche ve Volkswagen Avrupa genelinde 630.000 adet otomobilini geri çağırmaya hazırlanıyor. Alman hükümetinin soruşturmalarına göre, dizel yakıtlı hiçbir otomobil günlük yaşamda yasal emisyon sınırının altında kalamıyor.

Bu otomobil üreticilerinden sadece Volkswagen Grubu engelleyici bir cihaz kullanırken, diğer otomobil üreticileri EGR adıyla da bilinen egzoz gazı sirkülasyonu sistemleri ile bazı uğraşlar veriyor. Her üreticiye bağlı olarak değişmek üzere, bu sistemler belirli bir sıcaklıkta kapatılıyor. Sıradan bir test esnasında, bu sistemler yasal gerekliliklere uymak için çalışırken, günlük kullanımda yasal sınırlar bir hayli aşılıyor. Der Spiegel isimli dergiye göre, bu programlama işinin sağlayıcı firması olan Bosch firması, bu yazılımı tüm Alman otomobil üreticilerine tahsis etmiş durumda.

Bahsi geçen otomobil firmaları geri çağırmaları duyurdu ancak geçtiğimiz Cuma günü konu ile ilgili olarak yayınlanan bir raporda başka bir çok otomobil üreticisi bulunuyor. Alfa Romeo, Chevrolet, Dacia, Ford, Fiat, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Nissan, Renault ve Suzuki gibi markaların yanı sıra, Citroen, DS ve Peugeot markalarını üreten PSA Grubu da bu rapora dahil edilmiş. Öyle ki, geçtiğimiz Perşembe günü PSA Grubu’na emisyon soruşturması çerçevesinde bir baskın düzenlenmiş.

And Mehmet Çetin tarafından 27 Eylül 2015 tarihinde kaleme alınmış olan ”Volkswagen skandalı büyüyor!” köşe yazısı içi tıklayınız.

 

 

 

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Emisyon olayı nerdeyse bütün araçlarda var,Vag nin Fca grubunu satın almaya kalkması sonucu olay patlak verdi.

    1. bu habere göre vagdan başka diğer arabaların sıcaklıktan dolayı sistemin çalışmaması ama vag grubunun yaptığı düpedüz sahtekarlıktır

  2. Japonlar’dan Mitsubishi markası da 1991’den beridir emisyon konusunda yalan söylüyormuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu