FeaturedTestler

İncir Reçeli: Fiat Egea 1.4 Fire Urban




  • Motor1368 cc, 4 silindirli atmosferik benzinli
  • Güç: 95 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 127 Nm @ 4500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 11,5 sn
  • Son hız: 185 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 41-55-62 dB
  • Ağırlık: 1150 kg
  • Bagaj hacmi: 520 litre
  • Fiyat: 55.650 TL

+ Konfor
+ Yalıtım
+ Tüketim
+ Sürüş dinamikleri
+ Fiyat

– Performans

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

173 Yorum

  1. Fiyat olarak şu içinde bulunduğumuz döneme göre çok iyi. Benim de aracı bayide inceleme fırsatım oldu, kaportası açıkcası kağıt gibi ama fiyatı göz önünde bulundurursak gayet yeterli.

    1. Fiyatına göre kötü mü demek istiyor eksi atan? Bence fena değil fiyatına göre.

      1. Fiyatına göre anlaşılır seviyede dedim zaten. Ancak b segmentindeki fiesta polo gibi araçlardan bile nerdeyse daha ince sac kullanmışlar. Motor kaputunu açayım dedim çok hafif ve ince geldi. Benim araçta kaldırırken kolum ağrıyor. Ama dediğim gibi fiyatına göre kabul edilebilir.

      2. 90 model volvoyla 2004 model renoyu karsilastirirsan alacagin sonuc bu olur. Yenilerini karsilastiran bi test olsa keske.

    2. kağıt gibi dediğiniz şeyler tamamen taşıyıcı unsurdur.arabanın kaportası isterse plastik olsun hiç fark etmez.yıllarca kalın sacı güvenlik göstergesi zanneden milletimiz hala aynı hataya düşüyor.isterse naylondan yapsınlar hiçbir önemi yok.güvenlik unsurunu belirleyen şey monokok gövdedir.

  2. keşke kapı üstleri daha kaliteli olsaydı ve 1.6 multijetin ciddi anlamda bir yalıtıma ve daha kararlı bir şanzuman ve debriyaja ihtiyacı var

  3. Dış çekim aynı sudan geçiş sahnesini 2-3 kere mi koymuşsunuz bana mı öyle geldi ? 🙂

  4. Fiat a helal olsun mantıklı bir araba yapmışlar.Ayrıca test çok güzeldi tam beklediğim gibi bilgilendirici ve doyurucu araçla alakalı en ufak bi soru işareti bırakmıyor akılda 🙂 Tek eleştirim baş mesafesine olucak c segmentinde bundan çook daha fazla baş mesafesi sunanlar var açıkçası showroom da incelediğimde tek beğenmediğim arka baş mesafesiydi.B segment deseydiniz doğru derdim ama C de kesinlikle iyi bir baş mesafesi değil..Tekrar elinize sağlık..

  5. Öncelikle test çok güzel olmuş merak ettiklerimin hepsine değinilmiş. Benim isteğim 1.6 Mjet Lounge donanımıda teste almanız. Evet fiyat şu haliyle çok uygun ama uzun vadede bu araba kullanıcısını üzer gibi geliyor ( Performans açısından ). 1.6 Mjet Lounge donanımda 73.150 TL ( Renk opsiyonuyla ) uygun mudur, hakediyor mudur ? Çünkü donanımda ciddi farklar var gibi gözüküyor. Tabi ki performans da da farkların olduğu apacık ortada.

  6. Bence yine tırt modellerden birisi. Tamam dış görünüş falan iyi ama fiat işte 6 ay sonra dökülmeye başlıyor. Ayrıca egea denilerek ege bölgesi gibisinden bir hava katılmak istenmiş ama yurtdışında tipo olarak geçiyor yani bş şeyler.

  7. Bu kadar beğeniceğinizi beklemiyordum.Güzel bir test olmuş bence Fiat’a hak ettiği değer verilmiyor.İstediğini yapabilecek kadar büyük bir firma istese çok daha iyilerini yapar ama bu sefer fiyat olmamış deriz.Fiyatına göre çok güzel iş çıkartıyor bence.

  8. Bu testen sonra şunu fark ettim. Hani 6.ncı vitesde 2000 devirde şu kadar hız yapıyor diyorsun ya. Onu şu şekilde test edebilirimisin.
    Seyir hızlarında şu vitesde şu devir ceviriyor. Mesela bu seyir hızları nedir. 80, 90 ve 120
    80 km hızla giderken şu vitesde şu devir.
    90 km hızla şu devir.
    Otobanda cruse hızı 120 km de şu devir
    Kısacası sen 90 km ile 120 km hızlardaki devir bandını söylesen kafi.
    Ayrıca , arabanın maksimum tork devrinde son hızı söylesen daha mantıklı olur gibi geldi.

  9. Acilen kötü bir otomobil test edip yerin dibine sokmalısınız, yoksa “Otopark çok bozdu her arabayı beğeniyorlar” yorumlarını sıklıkla göreceğiz 🙁

  10. otoparkı çok severek takip ediyorum ama bu test pek olmamış gibi. öncelikle 55 milyar verip atmosferik motor almanın neresi mantıklı hiç anlam veremediğim bi nokta dizelini teste alıp bu araba 70 küsür milyar neden diyemediniz bunu da merak ediyorum . 2 sene punto evo kullandım ve bundan daha dolu bi arabaydı kullananlar bilir 33 binde arabayı 30 milyara sattım o zaman o araba nirvana mı oluyor fiyatına göre. fiat ucuz ve mantıklı bi arabadır ama kesinlikle 2. el alıyorsanız mantıklı oluyor ve ne kadar dolu olursa olsun uzun süreli kullanmaya başladığınız anda fiyatını hissettiren bir araba .

  11. Kurumsal kimlik part 2
    Hadi hayırlısı bakalım otopark.com nereye kadar böyle gidecek merak ediyorum. Her arabaya güzel demeler başlamış.
    Bu arada bir ara eren tekini izliyorum sandım her arabayı öve öve biteremiyen eren Tekin…

    1. Bu yorumu gördükten sonra testi izlemekten vazgeçtim,zaten içimde bir acaba vardı,onu da siz onaylamış oldunuz.Şimdi eksileyin bakem otopark fanları!

  12. 1.6 dizeli ni gonul rahatlığıyla ilk araba olarak düşünebilirim artık 😀

  13. Testte dediğin yorumlara kimse bir şey diyemez abi, kolay kolay 4.5 yıldız vermezsin zaten; fakat fiyat aralığı fikrini abartmışsın gibi, 1.3-1.4 atmosferik araçlar 50-60 arası zaten.

  14. Süper test, teşekkürler. Keşke bir de 1.6 Mjet 120 Hp Lounge modelini test etseniz.

  15. yazmıycam yazmıycam dedim artık burama kadar geldi arka koltukta baş mesafesi iyi diyosun max. 3 cm var değmesine hangi araba hatırlamıyorum ama bi karış vardı fena değil diyodun bu kadar subjektif olma and … O çukarlardan geçtiğin km/h 30 yeme bizi allah aşkına yeter ama 127 nm tork nedir at arabası bu bildiğin

    1. Hayır diz mesafesi iyi diyor baş mesafesi kısıtlı diyor.Tarla gibi yoldan uçarak mı geçmeli.Performansının düşük olduğunu da söylüyor.

  16. eski sıcaklık yok sana hiç yakısmıyor and ilk zamandan böyle cıksaydın bu kadar olmazdı ama değişme sana yakısmamıs sanki teste baslarken nefesini tutmus bittiğinde geri vermişsin

  17. testi izlemedim. sadece + – ler kısmından yorumum testin gerçekçi olduğu. aynı motor aynı donanım egea ile 200 km son derece bozuk ve virajlı yollarda seyehat ettim. sohpet kısmında bende eleştirdim bu yeni yapmaya çalıştıkları düzeni ama araç gerçekten iyi olmuş diyebilirim bende. tam test edebilmek için 100 km önde 100 km arkada gittim. arkada otururken fark ettim; b sütununda yani emniyet kemerinin olduğu yerdeki aksam oynuyordu birde kasislerde arka kapı oradan ses geliyordu ileri için trim sesi demek. birde arka koltukları rahatsız geldi bana ne içine gömülebildim nede tam dik oturabildim.

  18. Bunun multijetini kullanıp, Otoparka kurumsallığın ne kadar yaradığını göreceğim. O yuzden bişey diyemiyorum şimdilik. Ben And’a inanıyorum.

  19. Ben sosyal bir insanım, Bu arabada sosyal bir araba. Alım gücü düşük ülkemin, küçüçük kasada 3 silindirli Seat veya Skoda alacağı paraya Egea alıyorsun. Türk aile yapısına göre şekillendirilmiş bir araba. Bu açıdab bakıldığında urban donanım seviyesinde 55000 tl olan bir araba bu. Belki Toyota corolla alabilirsiniz aynı paraya , Ama bir cruse control, dokunmatik ekran vs yok. Allah aşkına araba saate 140 km hıza çıkabiliyor ise, az masraflı atmosferik benzinli bir arabanın varsın gücü 75 , 90 beygir olsun. Benim küzen istiyorki çoçukları okula götüreyim, plaja pikniğe gidiyim. Bunu diyen adam gidip arabanın gücünemi bakar. Rahmetli Mustafa Koç bu arabayı tasarlatırken hedefi apaciler değildiki.

    1. 2. el çok temiz kendi park bile edebilen dizel focus alırım çocuğumu okula daha güvenli ve keyifli bırakırım 🙂

  20. Fiat deniyor ,teneke deniyor , 5 para etmez deniyor , bu paraya alınmaz deniyor. Ancak bu kadar özelliği dizel olarak bu fiyata sunabilen hangi marka var 1.6 mjet Lounge donanımı 72bin civarına satılıyorken ben 100 bin civarına doğru düzgün bir arabayı anca alabiliyorken iyi fiyat derim

  21. arabanın birkaç eksiği var. nasıl ki lounge donanımında otomatik kararan ayna ve yağmur&far sensörleri ekleniyorsa, bazı premium donanımlar da buna ek paket opsiyon olarak konabilirdi (modern sürüş destek / güvenlik sistemleri, elektrikli katlanan aynalar vs.vs.). bunun dışında arka baş mesafesi kötü ve bagaj kapağının L formundaki menteşeleri dolu bagajda eşyaları sıkıştıracak yapıda.
    geri kalan bütün artılarına eksilerine katılıyorum. fiyatını da hakettiğine inanıyorum.

  22. Arabayı kullanmamış olsam muhtemelen And yalamış yağlamış derdim ama söylediklerini kendi tecrübemle kıyaslayınca ses sistemi ve arka baş mesafesi dışında farklı birşey söylemediğini gördüm. Beklediğim testti, özellikle sürüş dinamikleri kısmı, akşam bizimkilere iki gaz veriyim de aldırayım bari kırmızısından 😀

  23. Aynı donanıma sahip 1.6 dizel versiyonunu kullanıyoruz. And’ın söylediklerine aynen katılıyorum. Sadece ekleyebileceğim bazı şeyler var. Arka koltukların sert olduğunu ve sürücü koltuğunun bel desteğinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dizel motorda gaza oturursan 1700-1800 devirde tork patlaması oluyor ve anı hızlanmayla kontrol etmek zorlaşabiliyor.

  24. Gene oturduğu yerden boş yorumlar atanlar iş başında. And fiyatı baz alarak aracı test ediyor. Vay efendim ne çok aracı övdün gibi falan boş muhabbetlere giren arkadaşları anlamıyorum. Otopark ailesini bilen bilir zaten. O yüzden objektifliklerini tartışmayalım. Çok başarılı bi test olmuş. Böyle testlerin devamını bekliyoruz.

  25. 9 puan çok iddialı olmuş, özellikle “yeni otopark” algısı yaratabilir dikkatli olmak lazım. altlarda bir arkadaşın dediği gibi “tez zamanda kötü bir araç incelemeye çalışın”. Bu aracın rakipleri belli, Symbol , 301-C elysée kuzenler, Rapid-Toledo biraderler. BU sınıfta haddini bilen tek araba Symbol, her şeyi ili dibe oynuyor, araçtan pespayelik akıyor. Ama hem reklemlarında hemde tasarımda diğer modeller çiftleşmek için kendilerini şişiren tavus kuşlarına benziyorlar “Görüntü var, ses yok”. B sınıfı Hatchback lerden bozma c sınıfı boyutunda otomobiller, d sınıfına yakın bagajlar, filolar yüzünden satılan onbinlerce araç sayesinde ucuz yedek parça ve hızlı elden çıkarma imkanları yüzünden orta direk türk babasının en çok tercih ettiği araçların başında geliyorlar. Egea bu araçlar içerisinde en yeni üye. Ayakkabı kutuları ortaya saçılmasa, seçimler arası ülke çalkalanmasa yani dolar ve euro olması gerekende 1 tl daha fazla olmasa idi bugün 55 bine bu aracın 1.6 dizel ve full modelini alırdık. Fiyatlar konusunda yaşanan uçukluk maalesef 50 bine Symbol almak ile sonuçlandı. Bu sebeple aracın fiyatını çok bulamıyorum. Ama yinede bu paraya daha çok şey verebilirdi. Örneğin stepne olmalıydı. Aracın gerisini test ile beraber değerlendirmek gerer çünkü bu aracın fiyatı And ın gözünü kör etmiş.

    Öncelikle İlk defa And ın bir araçta fabrika verisinden daha düşük değerlere ulaştığını görmüş bulunduk, bu aynı zamanda Muhip in neden gittiğini de gösteriyor. And “Madem az yakmayı öğrendim, o zaman muhip e gerenk yok” demiş olabilir. fabrika verisi 7.7 lt olan araç için ortalama 6.5 lt değerleri yakaladıysan helal olsun demekten başka bir şey gelmez elimden. Bu değerleri yakalamış olsan da senin yerinde olsam bunu referans olarak vermezdim. Bu aracı en az iki çocuklu, uzun yola gitti mi bagajı patates, fasulye ile dolduracak, gerektiğinde koltukları yatırıp içeride yük taşıyacak aileler kullanacak. hedef kitlenin 100 tanesinden 95 inin bu değerleri yakalama imkanı yok. Size önerim araçları hitap ettiği kitleye göre değerlendirin. Bu motor ölü, bunu herkes biliyor ama bu aracı alan kişi daha 100 km gitmeden sanayiye gidip 1500 tl ye lpg bağlatacak ve kendince dizel alternatifi yaratacak. 2016 da halen daha atmosferik motor ile satılmasının nedeni bu. 1.2 tsi modeller ile bu yapılamaz, rapid den ve türevinden en büyük farkı ve avantajı (bizim piyasamız için) bu. Bu araç lpg senaryosu ile mantıklı, keşke lpg yi atlamasaydınız. Arka baş mesafesi iyi demişsin ama geçmişte benzer durumlarda kullandığın kelimeler “anca, ucu ucuna” gibi olurdu. açıkçası ceed testinden sonra bunu yadırgamadım (hoş geldin yeni otopark), onda da “c sınıfında ki en iyi diz mesafesi” diyerek beni benden almıştınız. Motor sesi olayınada fazle değinmemişsin ama videodan göründüğü üzere öyle mataf bir ses yalıtımı yok (sınıfı kadar) benzinli atmosferik ile böyle ise, gürültülü fiat dizeli ile ne hale gelir bilemiyorum . Konfora verilen 5 yıldızı fiyatı ile bile kafamda bir yerlere oturtamıyorum.

    Pek çok kişinin bu aracı “lpg takılabilme ihtimalini sevecektir” bunun dışındaki modellerde bir f/p oranı yakalamak çok güç, sınıf standartlarında geziyor. Tabii fransadan, isoanyadan yada çek cumhuriyetinden gelen bir araca göre Bursa dan gelen aracın biraz daha ekonomik olmasını beklerdim. Sınıfındaki diğer araçlar ile büyük bir fiyat avantajı olmadığı gibi dizel versiyonlarda Skoda Rapid den daha dezavantajlı konumda kalıyor. 1.6 115 hp style donanım manuel rapid, 1.6 120 hp dizel Egea dan 3 bin tl ucuz, 1.4 90 hp dsg şansıman rapid Egea ile aynı paraya satılıyor. Her iki aracında birbirine göre farklı avantajları mevcut tabii. Ama hitap ettiği kitle aynı.

    Yeni otopark vurgusu yapmak hoşuma gitmiyor ama videoların eski tadı yok, pov yok, kadın gözüyle yok. ” Bilemiyorum altan bilemiyorum” demekten başka aklıma bir şey gelmiyor https://www.youtube.com/watch?v=blxezhKJyfc

      1. şahsen ben okudum yorumu (ki zaten en büyük sorunumuz bu okumamak). bence gayet mantıklı yazılmış bir yorum, ki zaten zamanında rapid çok beğenilmişti bu sitede fakat bu kadar yüksek puan alamamıştı.(fiyatları birbirine çok yakın) sonuç olarak bence bu kadar çok puan almasının sebebi yerli üretim olması. diğer yandan test kalitesinde eskiye nazaran çok fark yok, en büyük değişim çekim tarzında ve testin anlatım şeklinde.

      2. bende okudum. adam doğu yerlere değinmiş. andın normaldeki puanlama mantığına göre egea ya 9 puan çok. tamam yerli üretim geniş v.s falan ama 56 liraya 1.6 elentra veriyo Hyundai. bunun yanında elantra çok çok üst gömlek!

    1. İstanbul’dan İzmir’e Clio RS’le 4.9, M5’le 9.2 litreyle gittim. Amaç bu olduktan sonra kimse kolay kolay benden az yakamaz 🙂

      Ama araba test ederken amacım bu değil. En azından 100 km boyunca gazlamadan, kah sıkışık trafik kah ara sokaklar kah TEM’de normal tempoda sabahtan akşama kadar kullanıp gördüğümü söylüyorum. Egea’da da bu şekilde 6.5 gördüm. Tüm test araçlarını tek başıma kullanıp ortalama aldığım için de gene aynısını yaptım.

      B-C segmenti arası bir sedanın arkasına 1.84 boyunda benim gibi biri oturduğunda başının üstünde halen 3 parmak pay kalıyorsa bunun karşılığı “iyi”dir. Bu eskiden de böyleydi şimdi de böyle.

      Yalıtım konusunda videodan duyduğunuzun bir önemi yok, GoPro’lardan alınan ses ile araç içinde duyduğunuz bir değil. Zaten bu yüzden desibel ölçümü yapıyoruz ve arabanın değerleri son gelen benzinli V40’tan ortalama 2 dB daha düşük.

      1. yakıt tüketimi konusunda anlaşamadığımız nokta şu, ben sana o araba 6.5 lt yakamaz demiyorum yakar ama bunu referans vermen doğru değil. testlerinde pek çok kere şu cümleyi kurmuşsundur “şimdi arabayı aldım şurdan, şu şekilde geldim, yol bilgisayarı x lt gösteriyor ama bunu referans veremem, bu araba kaç yakıyor derseniz y lt derim” gibi bir cümleleri sarf etmedim diyemezsin. o halde şu anlaşılıyor “biz eskiden yanlış yapıyorduk, bundan sonra testin ortalaması neyse onu söyleyeceğiz” . ayrıca aile için tasarlanan bir aracı tek başına test edip verdiğin değerler zaten en baştan hatalı. neyse uzatmaya gerek yok. aracı kullanıp değerlendiremedikten sonra konu kilit, referansımız eksik.

        sese gelince ben baştaki iddiamı yineliyorum. en gürültülü dizellerden biri olan psa motoruna yakın bir benzin sesi olduğunu söyleyerek durumu özetlemişsin. yine gürültülü dizellerden olan multijetler ile sonucun nereye varacağı aşikar. zaten bende kötü demiyorum “aracın sınıfı neyse o”, konfordan tam puan alması bu şartlar altında şaşırtıyor. bu aracın 72 bin tl lik versiyonunu kullanıp halen daha aynı değerlendirmeyi yaparmıydın diye sormak gerek. çünkü tüketim-perfromans kriterleri hariç dizel araştıran bir kişi bu testi referans almakta sakınca görmez.

        ben sana araca niye 9 puan verdin diyemem, sadece geçmişte 9 puan verdiğin testlerde aracı kullanırken aldığınız zevk kulaklarından ekrana sıçrıyordu. şimdi bu aracı değerlendirirken aynı hissi alman enteresan ama neticede senin kriterlerin, senin mekanın, senin puanın, bize halt etmek düşer. fakat tüketiciyi doğru yönlendirme gibi bir gayretiniz varsa, “düşük fiyat” bu kadar önemli bir değerlendirme etkeni olmamalı.

        1. O cümleyi kurduğum zamanlar verdiğim değer, çekime başladığımda sıfırladığım yol bilgisayarında o esnada okuduğum değerdir. Esas olansa o yarım saatlik kullanımda elde ettiğim değer değil, yukarıda da söylediğim gibi önceki günlerde gördüğüm ortalamadır. 6,5 litre benim Egea’yla çekimden önceki günlerde gördüğüm ortalamadır.

          Önceki 150 testte aracı nasıl tek başıma test ettiysem bunu da öyle ettim ki insanlar tüketimleri mukayese edebilsinler.

          Ses konusunda afaki iddialarda bulunmanın anlamı yok, aracın ses ölçümleri belli. Dizeli ne kadar ses çıkarır bilemiyorum, geldiğinde görürüz.

          55 bin liraya bundan daha konforlu bir araba kullanmadığım için tam puan aldı, olması gereken de bu. 72 bin liralığı ne kadar konforludur bilemiyorum, geldiğinde görürüz.

          Biz 5 senedir, dünya da Model T’den beri otomobilleri fiyatına göre inceler.

          1. sabaha kadar yazışsak anlaşamayacağımız bir nokta var oda benim gidip aracı kullanmış olmam, dönüp dolaşıp burada tıkanacağımız için konuyu detaylarda boğmanın bir alemi yok. sen soran herkese gönül rahatlığı ile bu araba “6.5 lt yakar” diyebiliyorsan olay biter. ben senin testinde elde ettiğin değerlere rağmen bunu halen daha “genel tüketici için gerçekçi bulmam” tüketici olarak düşüncemde budur fakat ben aracı bir yerlerden edinip dediklerinizi teyit etmedikten sonra konu kilitleniyor.

            evet siz “bu aracı inceledik, dizeli yada pahalı versiyonu gelmediği için ona bir şey diyemem” diyorsunuz ama genel izleyici ve takipçi bu araçtan tüm egea hakkında yorum çıkartmaya odaklanacak. o zaman bundan sonra ki yazacaklarımı nacizane bir tavsiye olarak algılayın. araçları yorumlarken, ürünün genel hatlarını diğer versiyonları düşünerek kelimeleri seçmeye özen gösterin. nedir genel hat, tüketim ve performans hariç hemen hemen her şey bu aracın 68 binlik versiyonu da arkada kanpana ile geliyor, aynı süspansiyon ve iç yalıtım ile geliyor, genel özellikleri bu şekilde yorumlamak daha doğru olur. mesela fabia ve polo nun baz modelleri kampana, üst paketler disk fren, o araçlar geldiğinde bu farkı belirtmeyi unutmayın (hiç söylemiyorsunuz demiyorum, unutmayın diyorum). “bu araç sessiz yada az gürültülü ama dizeli (yada benzinlisi) şöyle olabilir” demekten geri kalmayın çünkü 200 tane araç geldiyse hem benzinli hemde dizel versiyonun geldiği model sayısı bir kaç tanedir (i20-a3-golf ve 308 benim aklıma gelenler, i30 u sen kiraladın firmadan gelmedi ama onuda sayabiliriz) . bu sebeple genel özellikleri yerel değerlendirmek “eksik” olur. ben bu nüansı sizden beklemekte bir abes görmüyorum,çünkü detaya inmeyen 5 dakika ağzında laf geveleyip (dediği de anlaşılmayan bkz. e.t.) bir sürü yer var. hemen hemen en uzun inceleme süreleri sizde bu sebeple daha farklı noktaları otopark içeriğinden beklemek gayet doğal.

            1. not: mesajın başında ki kızım “sabaha kadar yazışsak anlaşamayacağımız bir nokta var oda benim gidip aracı kullanmamış olmam” olacaktı hatalı yazmışım. mesajı düzenle butonu çıkmadığı için buradan yazıyorum.

  26. And Mehmet, “Otobanda 160-170 Km hızla giden birisi bu araba size göre değil” dedin. Bu arabanın tek motor seçeneği bu değil. 1.6 dizel seçeneği 120 beygir 320 Tork varki çok rahat 160-170 da gider. Lütfen düşünerek konuşalım 🙂

    1. Test ettiği araç versiyonu için konuştuğunu anlayamıyorsanız bence eleştirmeden önce başınızı ellerinizin arasına alıp bir düşünün derim.. Zaten 1.6 sı bu motora göre canavar gibidir 🙂

    2. ”bu araba” demiş, sende öyle yazmışsın zaten.. yazdığını okursan cevabı bulursun

  27. Ben testi çok beğendim. Bu yeni tarzı zaten sonuna kadar destekliyor ve başarılı buluyorum. Özellikle sürüş dinamikleri kısmında “direksiyonu çat diye kırıp ardından bırakmanız, bakın şunu yaptı şeklinde betimlemeniz çok real ve net” bu tarz bire bir yani işte bakın şöyle yaparsanız size böyle geri dönüyor tarzı anlatımları her testte yaparsanız bence çok “tam isabet” olur 🙂 umarım anlatabilmişimdir.

  28. BU ARACI KULLANAN VARSA TÜKETİMLE İLGİLİ BİŞELER PAYLAŞABİLİR Mİ? TEST TÜKETİMİ BANA ÇOK AZ GELDI

    1. Facebook egea grubunda neredeyse herkes 6,5 6,6 yakmış. 5,5 yakan biri var saddece.

  29. AND bey özellikle egea yı egea yapan 1.6 multijet motorunu test etmenizi de bekliyoruz. dizeller elbet biraz daha pahalı. Bu fiyat farkını motorun performansı ile uyuşup uyuşmadığını sizden duymak istiyoruz. Belki fiat böyle bir test aracı vermiş olabilir ama bunu aldıysanız dizelini de alabilirsiniz.

    1. 4 yıldır 1.6 multijet kullanan biri olarak 1.6 multijetin egea kasasında neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum. Kompakt sedan ihtiyacım olsa ve sıfır araba alacak olsam egeayı almayı ciddi ciddi düşünürüm.

  30. Bayide incelemiştim iç mekanını beğenmiştim.Sürüşünü,konforunu merak ediyodum test oldukça doyurucu olmuş.Elinize sağlık.

  31. Doğuştan sahip olduğumuz renkleri tek tek kaybetmenin adıydı büyümek. Geriye kalan ise zifiri karanlık.”zifiri karanlık” kısmını çıkarıp biraz ılımlı olacak şekilde ”sıradanlık”olarak tamamlamak istiyorum müsaadenizle cümlenin sonunu.Sizlerle ilk defa bumed de yapılan toplantıda bireysel olarak tanıştım ve sohbet sırasında sormadığım ve aklımda kalan bir soru vardı:büyürken feda edebileceklerinizin bir sınırı var mıdır?yada büyümenin getireceği kaçınılmaz değişimden etkileneceğinizi anladığınızda seçim yapmanız gerekirse bizi mi tercih ederdiniz,yoksa sizleri ileriye götürecek olan o yolun size kazandıracaklarını mı?Sanırım soramadığım sorumun cevabını zaman içerisinde almış durumdayım ki henüz yolun başında olmanıza rağmen.Beni yanlış anlamayın,hakkınızdır tabiki yıllarca emek verip ayakta tutmaya çalıştığınız bu markanın sizlere maddi ve manevi yönden birşeyler kazandırması.O noktada sözüm yok tabi,benim sitemim yalnızca;artık sitede gördüğüm bir testin bana heyecan vermiyo oluşuna.O sınırları keskin eleştiri kabiliyetinizin törpülenmiş oluşuna.Testlerin resmi bir boyut kazanışına.And’ın keskinlikten uzak eleştirilerine.Muhip’in eskisi gibi testi şunu bunu sallamayıp,artık can atarcasına ekranda boy gösteriyor oluşuna.Sinan’ın o kopuk figürlerle eğlenceli yorumlar yapmayışına…Biraz duygusal bakarım bazı konulara,bu yüzden amacınız eğer bu yolda şan,şöhret yada para kazanmaksa evet doğru yoldasınız kesinlikle ve getirilerini ufak ufak görüyoruz hep beraber ve eleştirimden azda olsa negatif şekilde etkilenmeyin lütfen.Ama bana sorarsanız eski tarzınız hakikaten büyüleyiciydi ve sanırım bazı şeyler popüler olma yolunda ilerleyince doğasını kaybedip,belli bir kalıbın içine giriyor ve eski ruhunu kaybediyor.Kısacası;ben sizi sıradanlıktan uzak duruşunuzla,ağzınıza geldiği gibi konuşarak yaptığınız cesur eleştirilerinizle,birazda makara tadında testlerinizle sevmiştim 🙂 …Bu yol sizleri biraz bozdu çocuklar ama yinede seviyorum sizleri.Yolunuzda başarılar.

    1. çok güzel bir yazı olmuş tebrikler, artık eski ortam olmayacağı aşikar, 3-4 kişi bir gece arabaya doluşup çektikleri testler gelmeyeceğide belli, markalar bunu istiyor olabilir ama farklı bir alternatif üretilmeliydi,mesela younow da yapılan tüm ekiple birlike wv caravelle yayını gibi alternatif kurumsallık dışında şeyler.. And abinin samimiyetine yorumlarına güvenim tam ama Eren tekin videolarına dönüyor malesef, yeni sistemde kadın gözü ve pov videoları bir keyif katmışken artık onlarda gitti umarım daha fazla şey eksilmez.(biraz laftan lafa atladım ama kusura bakmayın.)

    2. İlk defa bir arabaya bayılmıyorum ki, 5 sene önce de bunu arada yapıyordum 🙂 Ancak makarayla testi ayırmak ve aradaki dengeyi kurmak, bunu iş olarak yapan herkesin vazifesi. Doğan ve Sinan’ın katılımıyla daha hoşsohbet videolar da gelecek endişe etmeyin.

  32. Her olumsuz yorum yazanı otoparka bir kastı var gibi algılamanızı anlamıyorum 3-4 senedir otoparkı takip eden biriyim eksiksiz her paylaşımını izlemiş beklemiş merak etmiş biri olarak bu test tamamen Eren tekin olmuş diyorum ve kanımca haklıyım. Madem bir otopark ailesi var ama sadece polyanalardan oluşan bir aile olmamalı bu yanlışa yanlış denmeli. Hangi marka hala atmosferik motor çıkarıyor bilmiyorum ama çıkaran da 70 milyar istemiyor fiyatlar zaten böyle f/p olarak baksak bile bu araba mantıksız 2. el de çok fiyat kaybediyor bagaj bağlantı noktalarını bile gizlenmeyen bir arabadan bahsediyoruz. Yakıt tüketimi bana gerçekci gelmiyor fiatın bir eski 1.4 ünitesini uzun vadede kullanmış biri olarak söylüyorum araç gerçekten gitmiyor gitsin isteseniz bile hızlanması tatmin etmiyor ancak ilk 2 vites tatmin edici hızlı kullanan uzun yolda 130 üstü süratler yapan biriyseniz bu araç uzun yolda bile 8-9 litrenin altına düşecek bir araba değil fiat multijet motoruyla nam yapmış bir markadır ona da 70 milyarlar verilir mi bir soru işareti hele ki en full modelini bile eskisine göre boşaltmışken. 2 sene fiat punto evo kullanmış biri olarak “fiat alan pişman almayan pişman diyorum”.

    1. her olumsuz yorum yazanın otoparka kastı var mı bilemem ama otoparkı eren tekinle bir tutmak en hafifinden ” ayıptır “. çekim kalitesi, anlatımın akıcılığı, detaylar,betimlemeler, kelime dağarcığı ,nerden bakarsanız bakın dağlar kadar fark var.

      1. Hocam bizde otoparkı ve And abiyi sevdiğimiz saygı duyduğumuz için kendimizce yorum yapmaya seviyeli şekilde eleştirerek otoparkın daha ilerilere gitmesini istiyoruz. Ben otopark haricinde hiç bir testi izlerken “ya bunlar adam ya” diye içimden geçirerek izlemedim. Ama And abininde bu araba 70 milyardan ne kadar az o kadar iyi demesi en hafifinden bize “ayıptir”. lütfen düz motor(turbosuz) bi fiat kullan beni anlicaksın.

        1. Aynen katılıyorum dostum bu nedir yaa olumsuz yorum yapmayalım bize dikta etsinler düşüncelerini bullshit..

  33. kurumsallaşmayla birlikte ilk ödün verilmiş. yerli lobi baskısına boyun eğmesi de cabası… egea’ya 10 üzerinden 9 puan 🙂 ant gözlüklüğün olmamasını bile övecekti utanmasa

  34. Bence en iyi testlerden biriydi, Otopark’ın izlediği bu yeni yolu beğenmeyenler olabilir ama güveni ve beklentiyi boşa çıkartmadığınız için teşekkürler And abi. Bu arada 1.6 Dizel 120 Hp lik Multijet motor ile ve yaz lastikleri ile bir kez daha test konuğu olması dileğiyle.
    27:17 kurguyu yapan kişi keşke e46 yı gösteren görüntüyü koysaydı 😀

    1. Kurguyu Alihan-Ozan-Volkan üçlüsü yaptı ama elbette eğitimlerinde Buğra’nın payı büyük 🙂

      1. Başkası ne düşünür bilmem ama ben gördüğümü söyler, yazarım. Buğra abi geldiği günden beri videolarda gelişme söz konusu. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Buğra abinin bu ekipte olması her açıdan çok iyi oldu. Alihan iyi montaj yapar Volkan zaten canımız Ozan kardeşi tam tanımıyorum ama OTOPARK ta olduğuna göre oda işin ehlidir. 🙂 Ekibin büyümesi çok iyi oldu OTOPARK yıllardır beklediğimiz yerlere gelmeye başladı. Emeğinize sağlık. 🙂

  35. Fikirlerini söylemek için , cümleleri oturmuş ve her iki taraf içinde kararında bir And izledik .Biz ne kadar site gelişsin kitle artsın mantığına odaklansakta ; And ve ekini yine bizleri şaşırttı ve kendinilerini geliştirme yoluna girdiler . Klasik bir sistemi suçlama ve dışına çıkmak değil de , sistemde kendileri için yeni bir yer açmaya eğilimine yöneldiler .

    “And’ın Egosu” diye hayıflananlar ; egosu olan bir insan her test kendini geliştirmek için çabalar mı ?

    Başta And olmak üzere otopark ekibini tebrik ediyorum . Kolay olmadı ama bu test başarı kokuyor “her yönden” .

  36. Testler çok geç geliyor.Bu öncedende böyleydi.Nissan navaraları/opel astra 1.6 dizel otomatikler test ediliyor burda egea ile devam ediyoruz.Çektiginiz testler bile çok geç yükleniyor.

    Ayrıca bu arabaya 70 bin lira deger biçmek nedir.Kullandıgınız araç 1.4 benzinli (turbosuz) ve manuel vites donanım olarakta orta paket.Dizel olsa tamam derim.(aynı donanım paket 1.3 64 bin) Ayrıca kendiniz demişsiniz gitmiyor diye.1.2 TSI comfortline jetta 70 bin buna nasıl o parayı eder diyorsunuz.Tamam lineadan çok daha iyi olabilir fakat bir jetta/focus/corolla kalitesinede yanaşamaz.Egea b ile c segmenti arasında bir araç olacak gibi.B segmentiden daha iyi ama c segmentinide tam karşılamayan bir araç.F/P olarak c segmentinden ucuza geleceginden dolayı c segmenti benzinli araç alacagınıza dizel egea düşünülür.O da sadece dizel oldugu için.

    1. siteyi takip ediyomusunuz? geçiş sürecine olduklarını kaç defa söylemeleri gerek. zaman istediler. az sabredin dediler. başkaları test ettiyse onlardan izle ozaman.

      1. Siteyi sadece sen takip etmiyorsun rahat ol.Geçiş sürecinden öncede degişen bir durum yoktu.Yine testler geç geliyordu.Umarım geçiş sürecinden sonra durum degişir.Ayrıca hangi testi nerede izleyecegimi senden ögrenecek degilim.Eleştirilere editörlerden önce üyeler tavır alır olmuş.Eleştiri olmadan nasıl ileri gidecekler? Otopark’tan beklentiyi bilmeden buna nasıl cevap verecekler.Arabalar geç geliyor en son Otopark’ın elinde oluyor ve videolar geç gelince tepki olacak tabi.Hedef nedir? Bir geçiş dönemi ama hedefsiz mi?Sadece daha profesyonel video hazırlayacagız diye mi?Ortalama haftada bir inceleme olur umarım Otopark’ta.Örnekleri mevcut bu başarıyı neden gösteremesinler.Ama eleştirilere editörlerden önce üyeleri cevap verirse ki özellikle ”başkaları test ettiyse onlardan izle o zaman” diye o zaman Otopark ekibi daha büyük bir sorunla karşılaşır.

        1. elbet istediğin yerden testi izleyebilirsin. illa otoparktan izlemek istiyorsan ozaman bekleyeceksın.misal herkesden önce eren tekin çekiyor videoları böyle anlatıyormu? anlatmıyor. buda otoparkı özel yapıyor. gecte çıksa burdan izlenmek isteniyor. izleyici kayıp etmıyor artıyor her gün.sana niye tepki gösterdim kaç gündür aynı mevzular sitede yazılıp çiziliyor hala gelmiş niye geç geliyor diyosun. adamlar kaç defa yazdı bu aralar yaşadıkları sorunlar ve yaptıkları değişiklikleri ve beklememizi söylediler. apple değiller sonuçta 1 günde sorunları atlatıp kaldıkları yerden devam etsinler.

          1. Arkadaşlar sizin de bizim de amacımız yeni arabaları en kısa zamanda test edip en kısa zamanda yayınlamak. Gecikmelerin farkındayız ve bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. En geç 1 ay içinde işler rayına oturacak söz.

  37. boş bir otopark tarzı bir yer bulup dubalardan s viraj şeklinde çok bir kısa parkur yada slalom tarzı dış çekim ekleyebillrsiniz.izleyenlerde görür araç kafadanmı arkadanmı nasıl kayıyor diye. dış çekim görseline güzel bi hava kadar. dronela filan çekersiniz havalı olur:D

  38. şaşırtmadı bu aracı kötülenecek yeri az. 1.6 120 hp çok daha iyidir.b ve c arası sınıfta rapid en pahalı araç mesela ama bnim gözümde sınıfının en iddaalısı. test için elinize sağlık.

  39. Egea için test aracını benzinli seçmenizi mantıklı bulmuyorum,Türkiye pazarında dizel seçeneği daha mantıklı düşünüyorken siz benzinli araç ile test yapıyorsunuz ve test ettiğiniz araçlara kendi aracınız gibi davranırsanız daha etkileyici olur !!

    1. Tesadüfe bakın biri de YouTube’da “M5 gibi kullanmışsın” demiş 🙂 Test araçlarını maalesef biz seçmiyoruz marka uygun gördüğünü gönderiyor.

      1. Test aracı alabilmek için kurumsallaşmaya çalışmanız çok faydalı olmamış o zmn And Bey?

        1. bir de soyle bi tavır var.. productor gibi davrananlar var.. giderleri karsılayıp , istediği geliri elde edememiş insan gibi konuşuyorlar..

  40. İlk 5 dakika eski videolara alıştığımdan dolayı bir iticilik geliyor en sonki iki test videosundan beridir ama sabredip devamını izlediğinizde gerçekten özenli, düzenli ve kalite bir iş ortaya konulduğunu anlıyorsunuz. Anlatım, detay çekimleri, açılar farklı bir boyuta yeni girilmiş olmasına rağmen çok etkileyici. Radyo ve müzik sistemi testini de bu tür şarkılarla test edip göstermenizi de ayrıca takdir ettim umarım devamlı olur. Ufak bir eleştirim olacak sadece mikrofonda ses patlamaları ve ses kısılmaları vardı onu da düzeltirseniz daha çok izleyici ve hayran kitlesine ulaşacağınızdan şüphem yok. Tebrik Ediyor ve Başarılarınızın Devamını Diliyorum.

    1. Teknik bir aksaklıktan ötürü içerde mikrofon sesini kullanamadık. Kusura bakmayın, eksik olmayın.

  41. testiniz için fiategea ailesi olarak çok çok teşekkürler. geç gelmiş olsada hala bir çok kişinin fiata ön yargısı fazlasıyla bulunmakta. ve fıat bu araç ıle dedgınız gıbı gecmısı sılemesede gelecegı onun elınde . cıtayı yukselttı hb ve sw ılede bunu taçlandıracak. test aracı urban model yanı orta donanım versyonu and bey ın eksık dedıgı bır cok noksanlar lounge modelde mevcut . o ise sadece 1.6 modelınde bulunmakta. faydalı bır test ulkemızde bır cogu motor farkı ve yıllık kmlerı dusuk oldugu ıcın benzınlı modellere yonelmekte o yuzden faydalı bır test videosu. hala bır cok eksıgı yok mu var. mukemmel bir araç mı hayır fakat sızın genel anlamda ıstedıklerınıze cevap veren bır arac. reklam sloganlarında da anlattıkları hep aynı. bu donanımlarda ve bu fıyata bulabılecegın baska bır araç yok. lutfen yanlı oldugumu dusunmeyın ama ford focus orta sınıf style modelınde suan hala park sensoru yok ve fıyatı 1.6 dızel ıcın konusuyorum 85lerde gezıyor. egea ön yargıları kırma ve artık su kuş serisi algısını bır kenara bırakabılmek fıat ıcın guzel bir başarı

  42. ayrıcada tüm test araçları 1.6 lounge model ken sizlere neden 1.4 urban model göndermiş olduklarınıda anlamak gerçekten mumkun degıl .

  43. Egea ilk çıktığında Linea nın yerini tutumaz diyordum ama videoyu ve anlatışınızdan anladığım kadarıyla yanılmısım 🙂

  44. Arkadasim begenmiyorsan adamin tarafli test yaptigini dusunuyorsan, buraya gelir fikirlerini soylersin, yada madem hersey bu kadar kolay, sende cekersin bi video dersin ki buda benim dusuncem, paylasirsin!
    Yani sanki And yapmis da arabayi sana ovuveriyor. Adam sana al bu arabayi alirken benim adimi ver, indirim vericem deyip de komisyon mu aliyor sanki..
    Eren tekinmis, carviser mis, otopark mis ister sevelim ister sevmeyelim bu insanlar gercekten bir emek veriyorlar. Sevmiyorsaniz izlemeyin, takip etmeyin. Baktiniz herkes kotu ve tarafli farkli olun sizde site kurun, ekipman alin, bayilerle gorusup araba ayarlayin, bos zamanlarinizda test yapin sonra onlari saatlerce editleyin, yayinlayin, bizi de bilgilendirin. Yani bekara hanim bosamasi kolaymis, o misal..
    Lafim duzgun bir sekilde elestiren insanlara degil, zaten And o insanlari eminim dinleyip soylediklerini dikkate aliyordur, appreciate ediyordur.
    Sonuc: Haters gonna hate anyway like we care!!

  45. bagajın bi görüntüsü olsa iyi olurdu en azından, ve arka camın altındaki pandizotu da gösterseniz iyi olur aslında kullanışlılık açısından.

  46. Kurulsallaşılıyor burada insanlar emek harcıyorlar malesef bizleri üzen sonuçları da oluyor tabi ki ama eski takipçiler bilir ki eskiden sürekli firmalar ile boğuşuluyordu burada işte araba vermiyorlar maile dönmediler bile diye dile getirliyordu artık ben duymuyorum bunu tabi yine vermeyenler var ama eskiye nazaran çok daha iyi durumdayız. Ben bu testlerde söylenip de aksine tecrübe ettiğim bir tek Volvo’nun medya sistemiydi bana çok karmaşık gelmişti ki xc60 testinde kendilerini düzelttiler onun haricinde dikkat etmediğim çoğu şeyi buradan öğrendim.

    Son bir ricam var test süreleri biraz uzun geliyor bana eskiden de bu süre civarlarındaydı ama arada makara muhabbet vardı şimdi daha ciddi olduğuna göre daha kısa olabilir diyorum ki bu da videonun sonuna kadar izlenme oranını artıracaktır.

    1. sinan abi de geldiği için artık şamata açısından yoğunluk artar diye tahmin ediyorum

  47. Hissedilen en az 70.000TL ise demekki bu araba bir Jetta , Mazda3, Toyota Corolla, Honda Civic, Yeni Hyundai Elentra,İ30, Kia Ceed, Peugeot 308, Opel astra vs….araçlarla denk demek ”İnanılır gibi değil” ki bu modellerin bir çoğuda 55-70 bin fiyat bandı arasında otomatik ve ekstraları olan araçlar da var….vaayy be fiat hakkatten ÇAĞ atlamış yahuu son ezber bozan bak sen.

    Bana göre Fiat Egea ile bir ata sözünü çürütmüş durumda arkadaşlar oda ” Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim” Bu ata sözü litaretürden kalksın hemen…hemen..

  48. Uzun zaman sonra ilk defa keyif aldım bir testi izlerken ve ne ara bittiğini bile anlamadım… Giriş çok hoş olmuş, dış çekimler vs bence çok başarılı. Değinmediğiniz konu kalmamış. Belki 70k etmezdi araç aslında ama bence de 55k nın üzerinde bir araç. Teşekkürler aydınlattığınız için

  49. herkes fiat olduğu için önyargılı ama bence 10-15 bin fazla verip jetta almaktansa daha mantıklı bi araç

  50. Yıllardır arabamın bagaj kapağını kaportadan tutarak kapatırım. Bence bunun lafı edilmese bile olurdu. Hatta bugün trafikte önümdeki A6’nın kaportası parmak izlerinden piyanoya dönmüştü.

    1. hayir benim anlamadigim kapagin icinde tutamak olsa bile ekstra gayret gostermeden bagaj kapagi o tutamaktan kapanmiyor. Hb arac olsa tamam diycem amortisor yapisindan ama sedan aracta illaki usttun tutuyosun bagaj kapagini.

    2. aynen üsten kapatmak daha güvenli ve kolay hele de yanında çoluk çocuk varsa. Ama sonuçta içerde tutamak olması bir artıdır.

  51. Ben bu arabayı bayide incelerken dedim ki heralde Fiat iç mekana kastı yolda linea gibi teneke olacak fiyatı da o yuzden böyle..şuan gerçekten çok şaşırdım..Tabi fiyatında Ülkemizde üretilmesinin etkisi de var lojistik vsvs açıdan.

  52. bence hoş bit test. giriş kısmı da hoş durmuşta sonu soylennen fılm gıbı direk bu araba bzıden ıyı puan aldı algısı verılmese daha ıyıydı. bakalım dedıklerıkadar var mı teması ,dahı deneyelim gorelım daha merak uyandırır youtube dan ızleyen için.bence fiyatına sasırdım Accentlerde bıle 76000 ,308 lerde 98 000 lerı görünce bu aracın fıyatı ıster 70 lık hıssettırsın veya hıssettımesın 55.000 tl 2016 model 0 km araba. gitmiyor fakat ayağını yerden kesen yepyepnı araba işte 🙂

  53. And abi nin eski istemezuk begenmezuk tavrini daha cok seviyordum(tek başına yaptigi argonun kullanilmadigi 508 focus yada cmax testlerindeki gibi) o argosuz sivri dil bir daha olmayacak belliki saglik olsun yinede destege devam ayrica son 5 6 aracin testlerine verdigi yıldızların eski ‘and’ a gore en azindan yarimşar yildiz fazlasi var.

  54. çok faydalı bir test olmuş elinize sağlık, lineanın tek sevdiğim özelliği amortisörleri lıpır lpır gidiyo araba, sinir eden yanı ise birinci vitesin ölü olmasıydı, inşallah egea da bu sorun giderilmiştir.

  55. Araçlarin normal kisa çukurlarda yol bozukluklarinda tepkileri onemli ama otobanlardaki uzun yollardaki uzun yol dalgalarini sonumlemesini de yani yolu ütülüyor denir ya bunu da işleseniz daha guzel olucaktir cunku uzun yolculuklarda kisa yol bozukluklari degilde dedigim uzun dalgalar daha sinir bozucu oluyor ve ikisini ayni anda absorbe eden araç sayisi az

  56. Değerlendirme seviyesini belirleyenin gerçekten Fiyat / Performans oranının olmasına izleyenlerin inanması beklenmiyor herhalde değil mi? Liste fiyatlarında 301 dizel allure 60 bin bandındayken, logan benzinli neredeyse 40 bin dizel yaklaşık 50 bin fiyatlanırken, Skoda Rapid bile dizel otomatik olmasına rağmen 70 bine ulaşmıyorken 70 binin üzeri fiyat beklentisi ne kadar mantıklı bir düşünmek gerekir.

    Sanırım markaların etkileri zaman zaman kendini gösteriyor olabilir ve acaba yeni, kurumsallaşan Otopark’ta yine eleştiri içeren mesajlarım engelleniyor mu merak ederek yorumumu paylaşmak istedim.

  57. Güzel bir motorla alınırsa 75 bin tl yi bulan bir araç o zaman başk seçenekler devreye diriyor ama yerli üretim olması güzel.

  58. Egea ilk çıktığında bende test ettim.Direksiyonun sertliği konusunda kesinlikle katılıyorum çok sert.City modunda biraz daha iyileşiyor fakat yeterli değil.Ben 75 bin beklentisine katılmıyorum.Türkiyedeki vergiler ile araba fiyatları zaten uçuk ama edeceği 50 bin bence.

    1. Lanet olası mı, dsotum adam da zaten girişte diyor ya tabuları yıkan bir araç diye. İşte sen bunu anlayamayacak kadar kıt olabilirsin o senin sorunun sen git golfe 110.000 TL ver.

  59. 1.4 fire motor LPG ile net uyumlu ama Fiat’ın kanser edecek kadar ölü motorlarından ve City mod denen şey Fiat’a açılmış binlerce davanın sorumlusu(KRONİK) umarım düzelmiştir. Bence bu aracın Lineadan sonra temize çıkması için en az 1-2 yıl gerekiyor o arada bir makyaj ile egea forumlarında bahsedilen eksikleri giderirlerse 1.6-M.J kombinasyonlarını en az Fluenceler kadar çok görürüz. Yine de 2 çocuklu bir aile olsam ekonomi düşünsem, bagaj istesem, illa sıfır olsun desem gider 1.4 tdi ibiza station wagon alırım 58.700 TL kendisi..

      1. kaba bir karşılaştırma yaptım benzinli x dizel. tabi ki dizel olduğu için ibiza daha fazla ses alacaktır ama ben b sınıfında yalıtımdan önce motora önem verirdim herkesin kendi bakış açısı.

  60. Son testlerde çekim kalitesindeki gelişim gerçekten çok güzel. Ayrıca bu testle ilgili 9 puan fiyatı göz önünde bulundurularak verilmiş farkındayım ama yinede biraz fazla olmuş.

  61. 9 puan baya fazla olmuş performansı iyi olmayan bir araçtan bahsediyoruz 7 bu araba için daha iyi bir puan olurdu fikrimce

    1. 1.6 benzinli otomatiktir 😀 1.6 dizel otomatik daha gelmediki :D… lütfen dikkat 😀

    2. 1,6 dizel otomatik eylül ayı gibi gelecek. sıyırtmaya gerek yok olmayan motorun testını yapmıs olamazsınız 🙂

    1. Puanlama segmentine göre yapılıyor. Yani B segmentinde 10 üzerinden 9 aldı, yani fiestadan iyi(öyle düşün)

      1. Sevgili AND,
        benim farklı segmentte değerlendirilmiş gibi bir iddiam yada yorumum yokki,
        segmentine görede olsa, segmentinin dışındada olsa bu PUAN hiiiiiçç adil değil…
        Selamlarımla…

  62. Şaşırtan bir araba daha. Tasarımı ve motor sesi çok hoşuma gitti. Emeğinize sağlık.

  63. Ben de kendimi evhamlı zannediyordum otopark kitlesiyle tanışana kadar.
    Sakin olun arkadaşlar bir şey olduğu yok.
    Yıldızlar zaten arabayı anlatmış,üstüne fiyatı da düşük olunca böyle bir puan çıkmış ortaya.
    Hele bi durun da ‘otopark bozdu otopark bozdu’ bi durun birkaç test daha gelsin.

  64. abi , kurumsallık falan güzel ama.. su arkadaslar diye hitap sekli artık olmuyor bence.. biz bize havamızdan bi sıyrılmamız lazım..ne olacagı hakkında bir gorus bildirmicem ama arkadaslar cidden cok egreti duruyor..

    1. bide bizden gelen tepkileri videoda soylemesen o da daha iyi olacak gibi.. bu da biraz eski otoparktan kalan bi alıskanlık.. siz bana boyle dediniz ama ben bu arabayı fiyat seviyesine gore yorumladım falan gibi.. bunu da yapma bence.. videonun girişine bayıldım.. torpitodan bahsederken torpido gosterildi ve bu 5 6 yerde yapıldı buna benzer yani.. bi kac yerde atlanılmş.. bence video izlendikten sonra .. buralardan bahsettik.. buraları tekrar cekelim.. araya torpido diyince araç içi kamerası degil de.. işte bi kameraman eliyle açsın torpidoyu.. veya ne bilim bagajdan bahsedince tutamac arasın baksın yok.. bagaj kapagını eliyle kapatsın eli toz olsun.. ( bu sonuncusu biraz uç ) örnekler olması açısından söyledim..

  65. Bir baba olan Babam, Testini iziledi. Ne arabanın gücüne taktı, ne döşemenin kumaşına. Sadece ön yolcu camı tek tıkla yukarı kapanmıyor dedinya, orda sana kızdı. “Tabi öncam otomatik kapanmaz, çolul çoçuk kafası sıkıştırmasın diye öyle yapıyorlar” diyerek sana çıkıştı. Egea petrolhead arabası değil. Baba arabası. Aile arabası. Ekonomik gücü düşük insanların alacağı araba.

    1. iyide dostum çoğu araçta kendisi kapanıyor bu bir güvenlik değildir. kendisi kapanan araçlar güvenlik önlemini alıyor. çok küçük bir zorlamada veya sıkışıklık durumunda camı neredeyse sonuna kadar açılıyor. bu arabada kapanmasını sebebi maliyetten kısmadır.

  66. Şaşırtan bir araba tasarımını çok beğeniyorum bu arada test çekim bölgesindeki yeşil alan tam olarak neresidir.

  67. Benim yazdığım yorumu neden sildiniz? sansüre karşıyız… Otoparkı sevıyoruz ama eleştiriye açık olmak lazım

  68. 1.4 atmosferik b+ sınıf benzinli manuel vites ve fiat marka bir araba için 70.000 TL tahmini nasıl oluştu dostum :)) Arabanın güvenlik testi bile yok. Ayrıca bende gidip inceledim, konsol aşırı derecede yüksek görüş açıları çok kötü 10 üzerinden buna 9 u verecek başka inceleme var mı bilmiyorum. Belki reklamlarda olur:) bu arada 1.2 tsi dsg jetta 72000 tl liste fiyatı düz vites 63000 tl

  69. Ben de test hakkındaki görüşlerimi yazacağım. Görüşlerime katılmayanların bunu şahsıma hakaret etmeden ifade etmeyi becerip beceremeyeceklerini gerçekten merak ediyorum 🙂

    Ben kesinlikle bu arabaya fazla torpil geçildiğini düşünüyorum. Kaç haftadır süregelen tartışmalarda, kurumsallık hamlesinin Otopark’a eleştirel çizgisini kaybettirMEyeceğini savundum. Belki gerçekten yanıldım, belki de bu arabaya özel olarak yerli diye torpil geçilmesi sözkonusu oldu, bilemiyorum. Ama bu arabaya kesinlikle bu övgünün fazla olduğunu düşünüyorum. Hayır, “Fiat iyi araba yapamaz” ya da “Ben kullandım hiç de öyle değil bir kere” tribine girmeyeceğim. Zaten kullanmadım, yalnızca bayide inceledim. Bayide incelemekle bir araba hakkında fikir sahibi olunmaz ama, daha kullanmadan, bayide incelemekle bile farkedebildiğim ve testte söylenmeyen bir kusur var: Arabanın debriyaj yolu çok uzun ve debriyaj pedalı fren pedalına göre epey yüksekte duruyor. Bu da ideal sürüş pozisyonunu ayarlama konusunu zora sokuyor. Koltuğu geriye alsam, debriyaja sonuna kadar basmakta zorlanıyorum, bacaklarım dümdüz oluyor. İleriye alsam, bu sefer debriyajın serbest konumunda ayağımı debriyajın üstüne koymakta zorlanıyorum. Bu arabayla trafiğe girmek herhalde perişanlık olur. Aynı gün, Egea’nın dengelerini altüst ettiği iddia edilen C segmentinin başka bir temsilcisi olan Honda Civic i-dtec’in direksiyonuna da oturdum, onda hiç böyle bir sorun yoktu. Demek ki istenirse yapılıyor. Ama konu bu değil, dediğim gibi yalnızca bayide araç incelemekle net bir fikre varılmaz. Asıl mantığıma yatmayan olgu şurada: Bu araba, hem üst düzey (10 üzerinden 9’luk) bir yol tutuş sunarken hem de mükemmel (10 üzerinden 10’luk) bir konfor sunuyor. Farkında mısınız bilmiyorum ama, bu otomobil teknolojisinde “Kafdağı’nın ardı” sayılabilecek bir noktadır. 150 – 200 bin liraya satılan otomobillerin üreticileri, bu noktaya ulaşabilmek için neler neler yapıyorlar. Control blade’ler, integral link’ler, adaptif süspansiyonlar, karbon fiber şasiler, adaptif şasi kontrolleri, sürekli dört tekerlekten çekişler, aktif tork vektörleme sistemleri, aktif direksiyon sistemleri, dört tekerlekten yönlendirme (all wheel steering), aklıma gelenlerin bazıları. Bütün bunlara ne gerek var o zaman? Bu mükemmel noktaya, bu “Kafdağı’nın ardı” noktasına, bu “Nirvana” noktasına ulaşmanın bu kadar DÜŞÜK MALİYETLİ bir yolu vardı da, taa ki 2015 yılına kadar bunu Fiat’tan başka hiçbir marka keşfedemedi mi yani? Bundan sonra da bence hiçbir marka bu teknolojilere yatırım yapmasın. Baksanıza Fiat yıllardır çözmek için binlerce takla atılan bu ikilemi en ucuz şekilde çözmüş, alsınlar birkaç tane Egea, parçalayıp reverse engineering yaparak bulsunlar sihirli ucuz formülü. Sanırım yeterince anlatabildim değil mi, neden bu kadar övgüyü inandırıcı bulmadığımı?

    Güvenlik konusu da apayrı. Bu arabanın henüz güvenlik testine girmemiş olması bir soru işareti. Fiat’ın yerinde olsam, bu konuda gerçekten çok başarılı bir araba yaptığıma inanıyorsam daha seri üretime sokmadan güvenlik testine sokar ve sonuçlarını yayınlatırdım. Güvenlik konusunun ihmal edilmesi otopark’ın kurumsallaşması ile gelen bir şey değil maalesef, uzun zamandır bir türlü yenilemeyen hastalığı. Bugün, A ve B segmentleri için 6, C segmenti içinse 7 havayastığını en baz modelinde standart olarak sunmayan arabayı ben tester olsam yerin dibine sokarım, ağzıyla kuş tutsa yaranamaz artık bana. Unutmayın ki, A ve B segmentinde Avrupa’da çoğunlukla bunlar standart, ama “Türkler ölsün” mantığıyla Türkiye’de değil. Bu platformda, Avrupa’ya baz modelinde bile 6 havayastığı ile satılırken Türkiye’de üst modelinde bile ancak 2 havayastığı ile alınabilen Hyundai i10 göklere çıkartıldı. Yanlış. Lütfen bu kurumsallaşma hamlesi içerisinde güvenliğe daha fazla önem atfetme de bulunsun artık.

    Söyleyeceklerim şimdiden bu kadar. Herkesin insanlıktan nasibini almış olduğuna inanıyorum, başta da belirttiğim gibi, lütfen karşıt görüşünüz varsa da bunu ŞAHSIMA HAKARET ETMEDEN yazın, efendice tartışalım. Selamlar.

  70. O değilde abi vizelere çalışırken arkadan sizin testlerinizi izlemek iyi bi çalışma metoduymuş 😀

  71. Merak ettiğim bir araçtı. Yine her yönüyle gayet başarılı bir değerlendirme olmuş. Emeğinize sağlık.

  72. Merhaba ,
    Fiat Egea 1.3 dizel ile 584 km yol teptim. And’ın artı (+) puan verdiği Konfor, Yalıtım, Tüketim, Sürüş dinamikleri tamamen katılıyorum. Ayrıca 1.3 multijet için Performans anlamın dada artı (+) puan hak ettiğini belirtmek isterim. 5 ileri kısa oranlı şanzıman yakıt tüketimini yükseltmiyor , aksine her daim güç elinizin altında oluyor. Çok ender dip gaz basarak istediğim ivmelenme ye kavuştum. Blogumda bunu uzun uzun yazacağım.

    1. Diğer konuları anladım da, arabanda kolayca midesi bulanabilen iki kadın ve bir bebek varken arabayı virajlarda ne kadar zorladın da sürüş dinamikleri hakkında fikir sahibi oldun, onu pek anlayamadım.

  73. Benim otomobilleri test etmek için vaktim yok.Bu arkadaşlara güveniyorum ve beğeniyle izliyorum testlerini.Araç alacağım zamanda gidip test edeceğim.Lütfen eleştirilerinizi, vakit ayırıp aracı test ettikten sonra yapın.Fotolara bakıp eleştiri yaptığınızda kimse sizi dikkate almaz.

  74. And bey lütfen bu araba eğer b segmenti ise 1.4 benzinli atmosferik manuel bu araba 55.000 tl iken nasıl 9 yıldızı hakkediyor. yapmayın gerçek segment sıralamasında linea b egea ise c segmentinde bir araba, zaten reklamında bile ‘bu özelliklerde benzer koşulda başka bir araba varsa onu alın’ diyor. listede b olarak görünmesi hatalı olmuş.

      1. Segmentlerin belirlenmesinde asıl ölçüt (adı üstünde) ölçülerdir. örn; egea: 4.532 / 1.792 / 1.497 Octavia: 4,659 / 1,814 / 1,461 jetta; 4659 / 1778 / 1482 elantra; 4.570 / 1.800 / 1.450 . motor şanzıman v.s bunları taşıyacak v.s şekilde seçilir. eğer egea b ise linea ne a segmenti mi ? peki egea hb ‘in selefi bravo b segmentimiydi? 🙂
        ayrıntılı bilgi için bakınız: https://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil_segmentleri
        birde; https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C3%A7%C3%BCk_s%C4%B1n%C4%B1f_otomobil
        “Küçük sınıf otomobiller, Avrupa’da B-segmenti ya da Supermini , genellikle 3700 ile 4099 mm arası uzunluğa sahip, donanım bakımından zayıf, kaliteleri nispeten daha düşük, performansları pek başarılı olmayan giriş modelleridir. ” diyor araştırıp yazan kardeşler.

      2. güzel bir cevap yazmıştım ama yayınlanmadı, anlamadım. neyse; öncelikle yukarıdaki yorumu mu tam anlamamışsınız. diyorum ki eğer egea b ise bu fiyata bu kadar yıldızı nasıl almış oluyor. aynı paraya c segmenti bir çok markanın başlangıç versiyonu varken. kaldı ki segmentlerin belirlenmesinde asıl ölçüt (adı üstünde) ölçüleri, motor hacimleri v.s dir. araştırırsan ( wikipedia dan falan) görürsün. ki her marka da bire bir bu ölçütlere uymak zorunda da değildir. nitekim skodanın tüm segmentlerdeki arabaları biraz daha hacimlidir. eğer ki egea b ise linea ve lineanın h.b versiyonu punto a mı? ve ya egea nın selefi marea b miydi? ya da egea h.b in selefi bravo b miydi? 🙂
        lütfen biraz araştırın konuya öğle girin.

  75. Mantıklı bir insan bu paraya bütün “c segmenti” modellerde aynı şekilde başlangıç benzinli manuel araba alabiliyorken veya düşünsenize 1.6 mjet manuel loung versionu 73.000 tl otomatikle 80.000 i geçer e o paraya 3-5 daha ekledim mi boğazına kadar dolu c segmenti başka bir marka otomatik araba alabiliyorum. ve onlar çok daha konforlu, performanslı, şık iken niye gidip egea alayım? almam bu arabayı kim alır? ; dizel manuelini bol bol şirketler alır diğer motor ve şanzıman şeçenekler de olanları da (işte içi geniş olsun çoluk çombalak rahat rahat sığalım parçası da ucuz olsun zaten garantisi de uzun, fiyatıda 3-5 kuruş daha ucuza olsun) mantığıyla sıradan türk insanı alır. fiatın Türkiye ye kakalama politikasının (ev fiyatına şahin) devamı. yoksa bu araba Avrupa da veya başka bir gelişmiş toplumda satamaz!

  76. Herkese selam, bu aracın 1.3mjt baz versiyonu ile 250km karma yol yaptım. Yağmur da yağdı, viraja da girdim vs vs. 3200km de yeni bir araçtı. Ben bu aracı daha çok peugeot 301, skoda rapid, toledo, c-elysse gibi araçlarla kıyaslarım diyordum ancak beni şaşırttı. Trim kalitesi baz versiyon olduğundan sanıyorum iç açıcı olmasada, yol tutuş, gürültü, konfor, ses sistemi, klima, oturma pozisyonu falan beni tatmin etti. Tatmin olmadığım tek konu frenler, ben frenleri beğenmedim, bir önce kullandığım clio 4 hb aracın frenleri 2-3 gömlek üstündü.Yorumları okuduğumda herkesin kullanmadığı bir araç hakkında önyargı ile atıp tuttuğunu görüyorum, bence bu çok yanlış. Gidin test sürüşüne çıkın, rent a crdan kiralayın deneyin ve öyle yorum yapın. Bu araba sundukları ve kalitesi ile bu fiyata bedava. Evet 1 golf değil, ancak diğerleri ile fiyatını da göz önüne alarak kıyaslarsanız bir çok yönden önde. 10 üzerinden 9 değil ama 10 üzerinden 7.5-8 alacaktır. İç mekan kalitesinin hb modelde daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü daha çok Avrupa pazarı için üretiliyor, eğer aracımı değiştirecek olsam kesinlikle ilk 3 adaydan biri olurdu. Unutmadan karma tüketim 5.2lt dizel. Bence Bursa’da çok başarılı bir çalışma yapılmış, bizimkileri tebrik ediyorum.

  77. Bu arabanın dizeli felaket satar. Corollanin kampanyali fiyati hariç dizelde hiç rakibi yok. Tipi de iyi çok satar. Ayrıca testte fiyata göre çok iyi diyor. Konut kredim biter bitmez corolla yada 1.3 full bende alacam. 60 bine dizel buldunuz hala bulaniyorsunuz. Ayrıca bir arabada oturusta iki sıkıntı vardır. Ya kafa arkada tavana çarpar yada arkada üç kişi oturunca kenardakilerin kafası yana çarpar aks mesafesi fiesta da bile idare ediyor. Ebatlara bak adamlar buna göre araba yapmış. Kaldı ki küçük bir arızada parça parası nedir bir farı kaç liradır. Bunlarda önemli. ha paran daha çok git daha iyisini al.

  78. Bu aracı ilk çıktığı zamanlarda 1.3 mutijetini test etme fırsatım oldu
    1. Linea gibi bir felaketten sonra (kaldı ki onunla uzun yol tecrübem de var yanına yaklaşmayın diyeceğim bir araba) inanılmaz bir değişim var özellikle kalite algısında.
    2.Kıyas olacağını düşündüğüm araçlar c elyse, 301, symbol bu üçünden bence açık ara daha iyi bir araç ama diğer bir rakip rapid ise buna kök söktürür. Hele ki yeni Dacia’dan bozma symbol tam bir felaket nasıl bu fiyatlar bu araca verilebiliyor anlamıyorum.
    3. Bu araçta yine And beyin dediği gibi 1.3 mj motorda da performans eksi hane hantal bir araç gazı köklemeden bir türlü toplayamadı, ben kullanmadım fakat kullananların dediğine göre 1.6 mj performans açısından baya bir tatmin ediciymiş ama tabi 1.3 deki ekonomi 1.6 mj’de kalmıyor !
    4.City mod 2000’lerdeki Puntolardan beri kullanılıyor ve gerçekten şehir içinde çok büyük kolaylık sağlıyor ama bu aracı bir iki sene piyasada takip ettikten sonra dayanıklılığa göre değerlendirme yapmak gerekiyor, zira daha önce gördüğüm Fiat’ların hemen hemen hepsinde özellikle basit parçalarda süreklilik problemi var, arızalar, baş ağrıtan, can sıkan problemler vs.

  79. Şu segment işi hakkında size katılmıyorum. Bu araba bal gibi c segmentidir.

    Bir arabanın segmentini söylemenin değişik metodları olabilir. Fakat tek geçerli olan o arabayı yapanın onu nerede konumlandırdığıdır. Fiat c diyorsa c’dir. Bunun artık tartışacak bir tarafı yoktur. Aksi halde ben de s60 ile superbin aynı segmentte olduğuna inanmazdım.

    Ha bunun dışında ben şahsen genişliğine ve dingil mesafesine bakarım. Herşey bir kenara Siz hiç 1.80 genişliğinde bir b araç gördünüz mü? Var mı başka örneği? B için 1.70 dolayı şu anda standart gibi bişey. Rapidden tutun blueya 301e kadar.

    Ha bu aracı alırken başka marka b araçlarlarla kıyaslatamaz mıyız? Elbette kıyaslarız. O ayrı bir konu. Ama göz göre göre c’ye b diyemeyiz.

  80. Henüz aracını alamamış bir egea sahibi olarak yazıyorum. Bu arada araba işinden anlayan biri de değilim sadece euroncap konusunda naçizane dikkatimi çeken birkaç konu hakkında fikrimi belirtmek istedim. Öncelikle 3 yıldızın hatta güvenlik donanımlı 4 yıldızın kabul edilecek hiç bir gerekçesi yok fakat şunu da görmek gerekir. Bu test her yıl güncelleniyor. Hemen 3 yıldız almış diye gömmeden önce zahmet edip testin dökümanlarını bir incelemek gerekir. Öncelikle şunu belirtmek gerekir çocuk güvenliği hariç aracın diğer değerleri 5 yıldız alan araçlara yakın değerler(güvenlik yardımcılarının olduğu araç için söylüyorum) berbat olan değerin çocuk güvenliği konusunda olduğu aşikar hatta felaket ki zaten aracın o değerinde %80 üstü olsa 5 yıldız alacak gibi duruyor. Bu konuda dikkatimi çeken en önemli değişiklik geçen yıla kadar yapılan tüm testlerde tam çocuk koltuğu kullanılmış ve test çocuk koltuğunun kemerleri kullanılarak yapılmış. Bu yıl ki testlerde bir tarafta çocuk koltuğu bir tarafta yükseltici var aracın emniyet kemeri kullanılmış. EN ÖNEMLİ PÜF NOKTASI BURADA ZATEN. MALESEF EGEA’DA ARKA EMNİYET KEMERLERİNDE ÖN GERİCİ YOK(Dökümanda Belt pretensioner diye geçiyor) VE YOKLUK ARABANIN TEST BAŞARISINI YERLERE İNDİRİYOR VE BU GERÇEKTEN KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL UMARIM ARAÇLARI GERİ ÇAĞIRIP BU SORUNU ÇÖZERLER. Dikkatimi çeken çocuk güvenliği konusunda yüksek sonuç alan tüm araçlarda bu ön gericiler var. Zaten incelendiğinde baş bölgesinde sorun yokken boyun ve gövde bölgesinde sorun tespit edilmiş. Anladığım kadarıyla ön gericiler olsa kemer daha erken tepki verecek ve savrulma olmayacak. Fakat şunu da belirtmek gerekir eğer test geçen yılın koşullarında yapılsa, yani çocuk koltuğu araca ters olacak şekilde ve koltuğun kemerleri kullanılacak şekilde bu test yapılsa çok büyük ihtimalle daha iyi sonuçlar alacak. Geçen yılın test dökümanlarını incelerseniz araçlarda britax-römer(dünyanın en kaliteli araç koltuğu üreticisidir) koltuk kullanıldığını ve bir tarafın 6 aya kadar çocuklarda kullanılan koltuğa ters bağlanan koltukların kullanıldığı görülür. Bazı testlerde iki tarafta bu koltuklardan bazılarında çocuğun oturduğu koltuklar var. 2014 yılı testlerinde arka koltuklardaki ön gericilere hiç bakılmamış zaten sadece sürücü ve yolcu bölümüne bakılmış, hangi araçlarda olup olmadığı belli değil.

  81. Fiat markası asla kalitesiz değildir. Fiat işi bilmiyor, daha doğrusu Türkiye’de iş yapamıyor. TOFAŞ ve Koç grubuyla iş yapmaya devam ederlerse dahada adam olamayacak. Fiat’ın durumu malesef ülkemizde böyle. TOFAŞ ve Koç grubunda kaldığı sürece Fiat ülkemizde böyle gitmeye devam edecek. Fiat dedin mi herkes dalga geçer oysa Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Maserati, Jeep, Lancia, Yamaha, İveco’nun Fiat’a ait olduğunu bilmezler

  82. 500L 1.3 multijet otomatik varken neden egea 1.3 multijet otomatik yok ve neden eleştiri konusunda buna değinilmiyor.

  83. Abi sana göre egea 1.4 mü accent blue 1.4 mü kararsızım yardım edermisin motor konusunda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu