Haberler

Özel paketli i8, Abu Dabi’de sergileniyor




BMW i8 tanıtılmaya ihtiyaç duymayan bir otomobil. Tüm spor otomobiller içinde en ilginç güç ünitesini taşıyor ve tasarımı “işin içinde uzaylıların parmağı var” hissi uyandırıyor. Bu uzaylıyı “cidden” modifiye etme konusunda ise şimdiye kadar hiçbir babayiğit çıkmamıştı, ancak bazı gizli girişimler görünüşe bakılırsa başarıya ulaşmış.

BMW ve modifiye denince, bahsettiğimiz girişimin kime ait olduğu zaten anlaşılmıştır. Evet, doğru tahmin; yine AC Schnitzer.

Orta doğunun Ferrari ve Lamborghini gibi en popüler modellerini satmayan BMW Abu Dhabi Motors aslında bu yönüyle derin bir saygıyı hak ediyor. Facebook sayfalarında showroom’larından sıradan basın fotoğrafları yer alsa da bu adamlar asıl satış sonrası için çalışıyor.

Şaşılmayacak bir şekilde, BMW Abu Dhabi Motors ayrıca AC Schnitzer’in karbon fiber aerodinamik paketiyle yüklenmiş bir i8 satıyor. Ki bunlar yolda görülebilecek i8’lere hiç mi hiç benzemiyor, hele de bu ışıklandırmalar altında.

Ön tarafta yapılan değişiklikler, karbon fiber dikey kanatçıklarla beraber kolay fark ediliyor. Yan tarafta ise çok dikkat çekmeyen ama yüksek süratlerde i8’e yardımcı olan yan etekler bulunuyor. Son olarak aracın ateşini katlayan küçük arka kanat, aerodinamik donanımları tamamlıyor. Jantlara gelince… i8’in acayip jant boyutlarından dolayı, AC Schnitzer bu alaşımları özel olarak hazırlamış. Tasarım aynı kalmış ama yine de çok beğenileceğini söylemek zor.

Yok yok, bu jantlar “bayağı” kötü. Ancak Aachen’lı modifiyecinin dediğine göre BMW’ninkilerden 4,4 kg daha hafifler. Son olarak, resmen açıklanmış bir bilgi olmasa da, süspansiyonlarda arkada 25 mm, önde 20 mm’lik bir kırpılmaya gidilmiş.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu