Haberler

Ve karşınızda Tesla Model 3




Uzun süredir beklenen tanıtım, Tesla’nın California’daki tasarım merkezinde yapıldı.

Tesla, ürün gamına Model 3’ü de ekleyerek hızla büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki yıl satışı yapılacak olan otomobilin başlangıç fiyatı $35,000 olarak belirlenmiş. Tesla’nın kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Elon Musk, $1,000’lık ön sipariş ücretine sahip otomobilin, 24 saat içerisinde 115,000 adet siparişinin alındığını belirtti.

Model 3’e baktığımızda, Model S’nin mini versiyonunu anımsattığını görüyoruz. Aracın ön bölümünde ızgaraya yer verilmeyerek şık bir tasarım elde edilmiş. İçerisine geçtiğimizde ise bizi sade bir direksiyon ile 15 inç bir ekran karşılıyor. Düşük fiyatının aksine, Model S ve Model X’de kullanılandan daha büyük ve kaliteli bir ekrana sahip olan modelde, Otopilot Sistemi ile Süperşarj Sistemi de standart olarak geliyor. Konu güvenliğe gelince de Tesla, her kategoride 5 yıldız aldığını belirtiyor.

Performans olarak ise Tesla Model 3, 0’dan 100 km/h sürata 6 saniyeden kısa bir sürede ulaşıyor. Menzil olarak da tam şarj ile 346 kilometre yol katedebiliyor. Modelin yakın elektrikli rakibi olan Chevrolet Bolt ise 321 kilometrelik menzile sahip.

Model 3’ün içinin oldukça ferah ve 5 kişinin konforlu şekilde yolculuk edebileceğini belirten Tesla, bataryaların zeminin altında olmasıyla birlikte ön koltukları daha ileride konumlandırarak arkada yaşam alanını oldukça iyileştirmiş.

Ülkemizde ise Model 3, tamamen elektrikli otomobil olduğu için %15’lik ÖTV dilimiyle satışa sunulacak. Ve rakipleri Audi A4, BMW 3 Serisi, Mercedes C Serisi otomobillerinden daha ucuz olması bekleniyor.

Bakalım Tesla, bu iddialı modeliyle beklediği başarıya ulaşabilecek mi?

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. bu araba alınır işte.. geleceğin arabasından da öte bence. and’ın bu arabalardan test etmesini de çok isterim.

  2. Arkadaşlar bence önemli bir olaya şahit oluyoruz, elektrikli araçlar artık aramızda(01.04.2016), 120 bin sipariş nedir biri bana açıklasın.

  3. Gercekten cok iyi yaa!!
    https://www.teslamotors.com/model3
    Tanitim videoyu izlerseniz 3 tesladan en sol da duran metalik renk cok cok saglam duruyor, porsche panamera yi andiriyor ama cok daha atik..
    Yalniz tr fiyati 200k tl kafadan, $35k olan araci $60-65 den asagiya getirmezler 3-5 opsiyonla doviz kuruyla eder sana 200k. 2017 sonunda geliyor gerci bize gelmesi 2018 sonu en erken. O zamana dolar ne olur bilinmez!

  4. Otomobil dinyasina Tesla devasa bir 1 nisan şakasi yapti. Dunyada hic bir otomobil. Üretilmeden 232000 sipariş almamistir heralde

  5. Pazarlama stratejileri apple ile aynı; insanlarda merak uyandırıyorlar. Elektrikli oto sanırım şu an tr’de ötv’siz satılıyor diye biliyorum. o sebeple 35.000$+KDV türkiye için bile uygun bir fiyat…

    1. bu araç avrupaya 35 bin euro olarak gelir. bkz. iphone, ps4 , xbox. amerikan malları avrupaya aynı miktarda euro olarak gelmekte, muhtemelen bu araçta öyle olacaktır. geliş fiyatına %15 ötv, ötv li fiyatada %18 kdv eklenerek aracın tr fiyatı belli olur. http://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/fiyat-listesi.html burada i3 ün fiyatlandırmasına bakarak eğer gelirse ve vergilendirme değişmezse yaklaşık ne kadar mal olacağını hesaplayabilirsiniz.

  6. en önemli bilgi benim için bu tür araçlarda normal prize takıldığında ne kadar sürede şarj olduğudur. sanırım onu da henüz açıklamadılar.

  7. turuncu site bile araç hakkında video çekmiş, açıkçası bu ve benzeri km taşı olaylarda video içerik üretebilirsiniz. kendi dalında hazırladığı videolara saygımız var ama ortamı erdi gibi adamlara da bırakmayın. yorumlarınızı içeren bir vlog çekip yayınlarsanız keyifli olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu