Haberler

5 Serisi denenmeye devam ediyor




2017 BMW 5 Serisi, Almanya’da bir akaryakıt istasyonunda görüntülendi.

BMW, bu modelinde de köklü bir değişime gitmeyerek kendini belli eden tasarımını bozmamış. İyi kamuflajlanarak detayları sır gibi saklanan model yine de geniş ön ızgara, far ve stoplarını gizleyememiş durumda. Bu bilgi resmi değil ancak ek olarak otomobilin çift egzoz çıkışına sahip olması, 535i modeli olabileceğini gösteriyor.

2017 5 Serisi’nin şu an piyasada olana göre daha uzun dingil mesafesine sahip olacağını ve arka koltukta yolculuk edecek kişilere daha fazla yer sağlayacağının beklendiğini de belirtmeliyiz. Daha uzun dingil mesafesine sahip olsa da şu anki modelinden yaklaşık 100 kilogram kadar daha hafif olacağı tahmin ediliyor. Bunun başlıca sebebi de BMW’nin bu otomobilde, 7 Serisi’nde de kullandığı ‘CLAR’ adlı platformu kullanacak olması.

BMW’nin kaputun altında da müşterilerine fazla sayıda motor seçeneği sunacağını belirtmeliyiz. Bu otomobile sahip olmak isteyen kişiler tamamı turbo beslemeli olan dört, altı veya sekiz silindirli, benzinli ve dizel motorlardan istediklerini tercih edebilecekler. BMW’den bekleneceği üzere 2017 BMW 5 Serisi de arkadan itiş standardında üretilecek ama daha fazla çekişe ihtiyaç duyan kişiler de unutulmamış ve firmanın patentli xDrive donanımına ücreti karşılığında sahip olabilecekler.

Eğer akaryakıt istasyonlarını daha az ziyaret etmek isterseniz, raporlara göre iki farklı plug-in hybrid seçeneği de mevcut olacak: 530e ve 540e. İki modelin de BMW’nin daha önce tanıttığı 330e modeliyle genel anlamda aynı donanımlara sahip olması ve elektrikli motorla 30-35 kilometrelik bir mesafe kat edebilmesi bekleniyor.

2017 5 Serisi bu yıl Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Motor Show’da görücüye çıkacak. Muhtemelen Touring olan versiyonu için 2017 yılının ilk yarısını, M5 için ise yılın sonlarını beklememiz gerekecek.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu