Haberler

Apple iPhone tabanlı “geçici anahtarlar” hazırlıyor




Öncelikle kulağa büyük bir şey gibi gelmiyor çünkü otomobilinize taktıracağınız alarm cihazları ve akıllı telefonunuz için satın alacağınız uygulamalar sayesinde zaten yaklaşık aynı işlevleri yapabiliyoruz. Fakat Apple’ın yeni patenti, “geçici anahtarlar” oluşturmaya yarıyor.

“Geçici anahtar” terimi henüz otomobil dünyasında yabancı sayılabilecek bir terim olsa da bu sistem yakın zamanda piyasaya çıkarsa kısa zamanda tanıdık gelmesi mümkün. Çünkü Google, Samsung veya başka bir Android tabanlı OEM markasından da aynı çalışmaları görebileceğimize dair söylentiler var. Çünkü aynı şey iPad piyasaya çıktığında da olmuştu ve rekabet Apple Pay sisteminin duyurulmasıyla daha da tırmanmıştı.

Apple tarafından patenti alınan yeni sistem, otomobilinizi başkasının kullanmasına izin verdiğinizde isteğe bağlı olarak otomobilin güvenliğinin özelleştirilebildiği bir platform ve bu platform tarafından oluşturulan “geçici anahtar”, otomobilinizi güvendiğiniz insanlar dışında kimsenin kullanmasına veya ona ulaşmasına imkan tanımıyor.

Apple tarafından bir diğer yapılan söylemde ise bu sistemin otomobilinizin tüm noktalarına erişimi olacağından ve bunun tamamen sizin elinizde olacağından bahsediliyor.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu