Haberler

Honda Takata hava yastıklı 20 milyon aracını geri çağıracak




Honda şirketi, Takata kaynaklı ve 20 milyon hava yastığı bileşenlerini içeren yeni bir geri çağırma ile kaşı karşıya kalabilir. Haber henüz Honda yetkilileri tarafından doğrulanamamış olsa da Japon gazetesi Nikkei bu söylentileri pazar günü haber yaptı.

Nikkei haber için bir kaynak belirtmezken, Honda’nın ortaya çıkacak yaralanmaları önlemek için bir kampanya yapmak istemesi muhtemel gözüküyor.

Geçtiğimiz hafta NHTSA, Takata’nın 40 milyon hava yastığını değiştirmesini istemişti. Honda’nın Takata’nın en büyük müşterisi olduğunu düşünürsek, şirketin geri çağırma kampanyasına dâhil olacağını düşünmek son derece mümkün.

Gazeteye göre Takata’nın geri çağırmasının Honda’ya maliyeti 1.87 milyar dolar civarında. Aynı zamanda Japon parça tedarikçileri kendilerinden kaynaklanan geri çağırmalar nedeniyle önemli finansal sorunlarla boğuşmakta. Bazı uzmanlara göre Takta bu hava yastığı fiyaskosundan kurtulamayacak.

Uluslararası istatistiklere göre dünya çapında Takata hava yastıkları kaynaklı kazalarda 13 kişi öldü. Bu kazaların tümünde problem, hava yastığının işlevsel bozukluklarından kaynaklanmaktaydı. Kurbanların ölüm nedeni kaza sonrası hava yastığından kopan metal veya plastik parçaların sürücüye saplanmasıydı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Takam takataya diyesim geliyor niyeyse,arkadaş ölümcül öneme sahip bir şeyi nasıl bu kadar hatalı üretiyorsunuz,anlayamıyorum.20 milyondan sonra mı aklınıza geldi bunu yapmak?Ya da 20 milyondan sonra mı hatayı farkettiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu