Haberler

Yeni Top Gear’ın ilk bölümünü nasıl izlerim?




Tüm dünyada otomobil tutkunlarının dönüşünü heyecanla beklediği efsane şov Top Gear, 23. sezonuna pazar akşamı başlıyor. Türkiye saatiyle saat 22.00’da başlayacak olan program 1 saat sürecek. Önceden yayınlanan fragman ve ilk bölümden kısa bir kesiti izlemediyseniz linklerden izleyebilirsiniz.

Peki, bunca zamandır yeni bölüm yeni bölüm diyoruz ama biz Türkiye’deki otomobil tutkunları olarak bunu nasıl izleyeceğiz? Belki bunun çözümünü benden önce düşünüp bulanlarınız vardır ama bir çözüm bulamayanlar için çok kolay ve etkili birkaç yol tarif edelim.

BBC iPlayer

BBC’nin internet sitesinde ‘iPlayer’ adında bir bölüm var. Burada kanalın yayınlarını, yayınlandıktan hemen sonra izleyebiliyoruz. Ancak bir şartı var o da Britanya topraklarından bağlanıyor olmak; İngilizlerin değişik huyları işte. Neyse ki bu duvarı aşmak zor değil; tarayıcımıza yükleyebileceğimiz bir VPN değiştiricisi aracılığıyla kolaylıkla bağlandığınız ülkeyi Büyük Britanya yapıp BBC iPlayer’ın nimetlerinden yararlanmak mümkün. Ben TunnelBear VPN adlı Chrome eklentisiyle halihazırda izlenebilir bir yayını denedim ve başarılı oldum. Yani pazar akşamı saat 23.00’da konumumuzu İngiltere olarak gösterip BBC iPlayer sitesinden Top Gear’ın ilk bölümünü rahatça izliyor muyuz? İzliyoruz!

bbc-iplayer

BBC iPlayer Downloads

BBC iPlayer Downloads adında, BBC’nin sitesinden indirilebilen çok tatlı bir program var ki bunu kullanırken de İngiliz takılmaya devam etmemiz gerekiyor. Programı indirip kurduktan sonra Top Gear’ın yayınlanıp bitmesini bekliyoruz, ardından BBC Downloads programını açıp aşağıdaki ikinci resimde görülen büyük pembe butona tıklıyoruz. Açılan sayfadan Top Gear’ın yeni bölümünü seçiyoruz ve de indirmeye başlıyoruz. İndirdiğimiz içeriği de yaklaşık bir ay süresince izleyebiliyoruz.

bbc-iplayer-downloads

bbc-iplayer-download2

Torrent baba

Efsane’nin yeni bölümü torrent sitelerine de düşer elbet. Ama biz yine de torrent kullanmayalım, hırsızlık iyi bir şey değildir.

İlk bölüm nasıl olur, beğenilir mi, ne yorumlar gelir pazar gününden sonra göreceğiz. Sizin de yorumlarınızı bekliyoruz.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

    1. BBC bu imkanı sadece kendi uygulaması aracılığıyla sınırlı bir süre için İngiliz vatandaşlarına veriyor.

    2. Yayın hakları, yapımcı kuruluşun izni, reklam gelirleri… Bu tarz şeyler torrentten sağlanamadığı için.

    1. Valla onu bilmiyorum ama gönüllü bi takipçi Türkçe alt yazı hazırlasa çok güzel olabilir. Onun dışında torrrentte İngilizce alt yazılı olarak da bulunur.

  1. Izlenmez artik top gear bitti zaten turkiyeye yaptiklari ayiptan sonra coktan bitmisyi benim icin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu