Haberler

Ön panjuru sökülünce saçmalayan 8 model!




Elektrikli otomobil sektörünün devrim niteliğindeki markası Tesla’nın, Model 3 ve Model X versiyonlarında patlak veren ”Eee bunun S’den farkı yok ki, sadece ön panjur silinmiş!” parodisi, CarThrottle editörü Matt Robinson’ı böyle bir içeriği bizlerle paylaşmaya sürüklemiş.

Buyrun panjuru silinince saçma bir görüntüye sahip olan o 8 modele birlikte göz atalım.

1) Ferrari F12 TDF

ferrari-f12tdf

Birinci sırada bizleri adeta bir ‘Hoşgeldiniz!’ edasıyla karşılayan Ferrari’nin F12 TDF’i ön panjuru silinince gayet mazbut bir görüntüye sahip olmuş. Yalnız mazbutluğuna aldırmayın, 769 bhp gücündeki motoruyla sahibinin yüzünü güldürebilecek nitelikteki model, 0-100 km/s akselerasyonunu sadece 2.9 saniyede tamamlıyor.

2) BMW M2

bmw-m2

Teknik verilerine göz atıldığında 3 litrelik ünitesiyle ülkemizdeki vergi kurbanları arasında kendine afilli bir yer bulan M2, kaputunun altında sahip olduğu 370 beygire ve 465 Nm torka rağmen, ön panjuru olmayınca pek de çekici görünmüyor.

3) 2017 Nissan GT-R

2017-nissan-gtr

Her otomobil hayranının gözünde ayrı bir yere sahip olan GT-R, geçtiğimiz aylarda tanıtılan 2016 versiyonunun bünyesinde geçirdiği makyaj operasyonuyla bir kez daha gönüllerde taht kurmuştu. Bu kez gücünü 545 beygire indirgeyen model, sahip olduğu eşsiz 4WD sistemiyle 2.8 saniye içerisinde 0’dan 100 km/s hıza tırmanırken, 315 km/s civarlarında nefesi kesiliyor. Aaaa pardon, panjuru yok ki nefes alsın, bizimle değilsin GT-R(panjurun olsa olurdu 😀 ).

4) Mercedes-AMG GT-S

mercedes-amg-gt-s

Sizleri bilmem ancak ben bu otomobile sarı rengin daha çok yakıştığını düşünüyorum. Her ne kadar 4 litrelik ünitesiyle 510 beygir güç üreterek yırtıcı bir kartal gibi avını yakalasa da, keramet ne motordaymış ne de sarı renkte… Keramet o ‘yıldız’ın olduğu ön ızgaradaymış.

5) Audi R8

audi-r8

Audi yeni A4 ile birlikte çıktığı bu yenilenme yolunda neredeyse bütün modellerinin farlarını inceltip hatlarını keskinleştirdi. Bu süreç içerisinde gerçekten büyük bir değişime uğrayan markanın sportif modeli R8, güç geçtikçe sahip olduğu o 5.2 litrelik V10 düzenindeki muazzam üniteyi geliştirerek daha sportif bir sürüşü kullanıcılarına vadetti. Ancak ön ızgarası olmadan bırakın vaatleri, sportiflikten söz edilen ortamda kalmaya hakkı yok.

6) Abarth 124

abarth-124

Bırakın Abarth versiyonunu, Türkiye’de satışa sunulmasına rağmen stock haline bile trafikte rastlamadığımız Fiat 124, öznel bir tasarım diline sahipti. Tam karşısındaki rakibi MX-5’e göre daha oval hatlara sahip olan model silinen ön ızgarasıyla iyice keskinliğini kaybederek adeta tavanı kesilmiş bir aile otomobiline dönmüş.

7) Ford Focus RS

ford-focus-rs

Her ne kadar rakibi Type-R’ın tarafında olsam da(Yaşasın ‘Hondacı’lık!), söylemeden geçmemeliyim. Bir otomobil ön ızgarası olmadan bile çekici olabilir mi, evet olabilir. Ford Focus RS’de bence bunun en büyük örneği.

‘Off the record: Heralde gözlerim Avitas Motorsport’un Control 2’sinden aşina bu panjursuz Ford’lara ;)’

8) 2017 Toyota GT86

2017-toyota-gt86

Mavi renginin yanı sıra turuncu rengiyle de dikkatleri üzerine çeken, dayanıklı otomobilleriyle zihinlerimizde yer eden Toyota’nın GT86 modeli piyasaya çıktığı ilk günden beri, alttan alttan suyu yürütüyor. Yavaş yavaş ‘Param alsa alırım ulan!’ kıvamına gelse de bu senenin başlarında geçirdiği makyaj operasyonuyla artık biraz daha dinamik, dinamikti. Tabi ki onun da ön panjuru olsaydı.

Listemizin sonuna geldiğimize göre ana fikri oluşturan şu cümleleri sizlerle paylaşarak habere son vermeliyim: ‘Otomobiller bir çok bileşenden oluşur. Bir civata, bir somunun bile hayati önem taşıdığı bu komplike platformda, ufak bir dijital hileyle ön panjurun ne kadar önemli olduğunu gördük. Otomobilinize iyi bakın, bilhassa hayati önem rol oynayan parçalarına…’

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu