Haberler

2018 Audi A8, Nürburgring’de görüntülendi




Casus fotoğrafçıların paylaştıkları kareler gösteriyor ki, Nurburgring’de hızlı turlar atan 2018 Audi A8 üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Bakıldığında hemen tanınan modelin ön kısmı köşeli farlarla çevrili olan altıgen ızgara ile güncel modele göre daha sportif bir ön şeride sahip. Arkaya doğru ilerlediğimizde güncel modelden farklı olarak göze çarpan ilk detay kapı üstlerine monte edilmiş olan aynalar oluyor. Ek olarak bagaj kapağıyla bütünleşik bir spoyler de mevcut. Kamuflaj yüzünden otomobilin çizgilerini kestirmek biraz zor, ancak yeni A8’in, kardeş modelleri A6 ve A4 gibi yeni neslinde daha sportif ve sivri hatlara sahip olacağını söyleyebiliriz.

Lüks sedanın içi hakkında henüz net bilgiler yok, ancak rakiplerini ve sınıfını düşündüğümüzde kabinin birinci sınıf malzemeler ve yüksek teknolojili donanımlarla hazırlanacağını tahmin etmek zor değil. Audi detayları şimdilik gizlese de bu lüks otomobilde Audi Virtual Cockpit ve benzerini geçtiğimiz günlerde sitemizde test videosu yayınlanan güncel BMW 7 Serisi’nde gördüğümüz jest algılama özelliğine sahip bilgi ve eğlence sistemine sahip olmasını beklemek pek hayalcilik sayılmaz. Ayrıca gelecek nesil A8 yarı-otonom sürüş teknolojisini de bünyesinde barındıracak.

Kaputun altına geldiğimizdeyse farklı benzinli ve dizel motor seçeneklerini barındıran yelpazeye ek olarak bir tane de plug-in hibrid motor seçeneği sunulacak. Resmi bir şey yok ama seçimlerde büyük olasılıkla 435 beygir güç ve 900 Nm tork üretebilen 4.0 litre TDI V8 bir ünite ile 600 beygir güç ve 900 Nm tork üretebilen 6.0 litrelik W12 bir motor en çok tercih edilen seçenekler olacak.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu