Haberler

VW, Golf ailesine Alltrack versiyonunu ekledi




2017 model yılı için 1 yıl önce Avrupa’da tanıtılmış olan Golf Alltrack şimdi de Birleşik Devletler yolcusu. Alltrack versiyonunun gelmesiyle beraber Golf Variant’ta baz donanım olan S ekipman seviyesinde 4Motion sistemi ile satın alınabilecek. Haldex’in 4 çeker mantığıyla çalışmaya devam eden 4Motion sistemi elektro-hidrolik bir pompa yardımıyla aktif hale geliyor. XDS+ ile birlikte tekerleklerin kaymasını hem mekanik hem de yazılım ile önüne geçmeye çalışan sistem ihtiyaç anında gücün %50’sini arka aksa yollayabiliyor.

Alltrack’in motor seçenekleri ise kıtanın diğer tarafında 170 hp, 270 Nm torkluk 1.8 TSI ünite ile sınırlı kalırken Avrupalı tüketiciler TDI motor seçeneklerini tercih etmeye devam edebilecekler. İlk olarak sadece 6 ileri DSG şanzıman sunulan modele ilerleyen zamanlarda manuel şanzıman da eklenecek.

Arabayı diğer modellerden ayıran detaylar ise bal peteği desenli ızgara, tekerlerk çevrelerindeki plastik parçalar, yanlarda bulunan ek plastik parça, ve tamponlar. Baz ve orta donanımlarda 17 inçlik jantlar ile gelen otomobil en üst donanım seviyesinde 18 inç boyutundaki jantlarla alınabilecek. Baz model ise 6.5 inçlik dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, alüminyum pedallar, kapı eşiklerinde Alltrack yazıları ve telefon bağlantısı için Car-Net App-Connect donanımlarına sahip olacak.

Volkswagen’nın bu modelini çekici hale getiren bir özelliği ise 860 litre olan bagaj hacminin koltukların yatırılmasıyla beraber 1880 litreye çıkması. Sahip olduğu bu taşıma kapasitesi ile birlikte Golf Alltrack Touareg modelinin 1810 litrelik yükleme hacmini geride bırakmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu