Haberler

BMW 8 Serisi geri mi dönüyor?




Geçtiğimiz yıl içerisinde 8 Serisi ile ilgili dedikodular zaten vardı, ancak BMW’nin 8 Serisi ile ilgili olabilecek 825, 830, 835, 845, 850, 860 ve M850 isimlerin haklarını almasıyla beraber projenin hayata geçme ihtimali artmış durumda. Auto Express’in elde ettiği bilgilere göre BMW, 8 Serisi’ni Mercedes S-Class Coupe’nin rakibi olarak konumlandıracak. S63 AMG rakibi olarak M8’in de piyasaya çıkma ihtimali var.

1989’da çıkan model ekonomik çalkantı, piyasanın SUV’lara yönelmeye başlaması ve petrol fiyatları gibi sebeplerden ötürü tarihte “en iyi başarısızlıklardan birisi” olarak yer alırken, BMW ikinci versiyon için resmi bir açıklama yapmış olmasa da hazırlıklar başlamış gibi gözüküyor.

Bir diğer değişim hikayesi ise 8 Serisinin markanın en lüks coupesi olmasıyla beraber 6 Serisi’nin Porsche 911’e ve Mercedes AMG GTS’e rakip olacak bir otomobile dönüşecek olması. Bir sonraki nesil 6’nın bir GT (Grand Tourer) olmaktan çıkıp safkan bir spor otomobile evrileceği söylentileri Auto Express’in gizli bir kaynağı tarafından ortaya atıldı.

BMW’nin son zamanlarda ortaya çıkardığı yeni isimlendirme sisteminde tek ve çift sayılı araçların karakterleri zaten birbirlerinden ayrılmaktaydı. 8 Serisi de coupe formunda bir 7 Serisi olarak S-Class Coupe’ye rakip olacak. 6 Serisi ise 5 Serisi ile yollarını iyice ayırıp spor bir otomobil olarak hayatına devam edecek.

Asıl ilginç olan model ise M8 olabilir. S63/65 rakibi olacak olan otomobilin tasarımı ve karakterini konsept tasarımdan mı alacağını, yoksa 90’lardan gelen sade ama göze hoş gözüken tasarım dilini mi kullanacaklarını ancak otomobil piyasaya çıkınca görebileceğiz gibi gözüküyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bari buna Estoril+Mpaket falan koymasınlar ya. Ciğerimiz soldu estoril mpaket bmw görmekten 🙂

  2. Valla şu jantlarını değiştirmesinlerde başka bişey istemiyorum hastayım o jantlara:)

  3. Bence yeni bir tasarım olamayacak nasıl 3 serisinin Coupe versiyonunu 4 serisi yaptılarsa Mercedes S serisi Coupe’ye rakip olabilmesi için 7 serinin Coupe versiyonu olacak 8 serisini yapacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu