Haberler

Tesla Model S’in ekonomik hali: S 60




Piyasaya çıkmaya hazırlanan Model 3 kadar ekonomik olmasa da Tesla, Model S ailesinin bütçe dostu modelini açıkladı. Yeni Model S 60’a $67 bin dolara yani 197 bin TL’ye sahip olabilirsiniz. Tesla yeni modellerinde şirkete has herhangi bir özelliğin eksik olmadığını belirtirken Model S 60’ın 350 km’lik menzili ve 4 bin dolar farkla alınabilen dört çeker sistemi ile, P90 gibi modellerin 90 bin dolarlık fiyat etiketleri düşünüldüğünde, piyasada gayet rekabetçi bir noktaya geldiğini açıkladı.

İsimden de anlaşılabileceği üzere otomobilde kullanılan pillerin boyutu 60 kWh ancak kullanıcılar 9 bin dolar ekstra bir ücret karşılığında bu boyutu 75 kWh’a çıkartıp hem daha güçlü hem de fazladan 80 km menzile sahip Model S’lerinin keyfini çıkartabilirler. Ek olarak, Tesla’ya göre bu yükseltme işleminde herhangi bir parça değişikliğine gidilmediği için otomobil alındıktan sonra istenilen herhangi bir zamanda yapılabilir.

Arkadan çekişli versiyon 315 hp güce ve 400 Nm torka sahip ve 0-100 km/s hızlanma süresi 5.5 saniye olarak açıklandı. 60D yani dört çeker versiyonu ise 328 hp güç ve 525 Nm tork değerlerine sahip olacak. Artan güç ve dört çeker sayesinde 0-100 km/s hızlanma zamanları 5.2 saniyeye inmiş.

Model S 60’nin avantajlarından bir diğeri ise Model 3 sahiplerinin aksine S 60 kullanıcıları Tesla’nın süperşarj ağından ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Otomobilin kendi kendini kullanma konusu içinse gerekli tüm donanımların aracın üzerinde olduğu fakat 3 bin dolarlık bir ücret karşılığında AutoPilot özelliğinin aktif hale gelebileceği açıklamaları yapıldı.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Ek ücret ile supercharger’dan yararlanabilecekler gibi gözüküyor. Tabiki Tesla süpriz yapıp Model 3 sahipleri de yararlanabilir demezse 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu