Haberler

TransAnatolia Rallisi Anadolu’yu tanıtmaya geliyor




20-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Duster TransAnatolia Rally Raid, Anadolu’nun batısından, kuzeyine uzanan yeni parkuruyla İzmir’den start alıp Samsun’da sona erecek. Organizasyon, yeni parkuru, teknik ve güvenlik donanımın artması, uluslararası yayın kuruluşlarının dahil olması, Dakar pilotlarının katılımı ve yeni destekçisi Dacia Duster’ın gücü ile heyecanı başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.

Bu yıl yedincisi gerçekleşecek olan Duster TransAnatolia, ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggylerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda tam 7 gün süren Türkiye’nin ilk ‘rally raid’idir. Dünya’nın en zorlu yarışları arasındaki yerini kanıtlayan organizasyon, bu yıl İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan start alıp toplam 3.000 kilometrenin ardından Samsun’da sona erecek.

Duster TransAnatolia, her yıl büyüyen ilgi ve artan yerli-yabancı katılımcı sayısıyla bu sene dünyadaki benzer rally raid’lerden bir adım öne geçerek, bu benzersiz deneyimi yakından takip etmek isteyen katılımcılara, özel olarak tasarlanmış “Turistik Paket” seçeneği hazırladı.

Duster TransAnatolia Rally Raid Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, konu ile ilgili olarak “Bu tip yarışlar, spor turizmi için büyük bir fırsat. Dünyada binlerce yarışmacı, seyirci ve basın mensubu bu tip yarışlar için çeşitli ülkeleri ziyaret ediyor. Arjantin dünyanın en önemli rally raid yarışının ülkesinde yapılması için pek çok destek ve olanak sağlıyor. Arjantin’in verdiği bilgiye göre, bu yarışların ülkelerinde yapılması 170 milyon dolar direkt ve 450 milyon dolar dolaylı bir katma değer sağlıyor. Bugün Duster TransAnatolia Rally Raid, dünyanın bilinen en iyi 5 Cross Country yarışından biri konumuna geldi, fakat bu bizim için yeterli değil. Biz TransAnatolia Rally Raid’in oluşturacağı büyük turizm potansiyelini genişletmek ve bir dünya markası haline getirmek istiyoruz. Turizmde sıkıntılar yaşanılan bu dönemde motor sporları turizminin ülke tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunacağına inancımız giderek artıyor.” açıklamalarında bulundu.

Yedinci yılında büyüyerek yoluna devam eden organizasyon, bu sene ismini Türkiye’nin en çok satan 4×4 modeli, Dacia Duster’dan alacak. Renault-Dacia Grubu İletişim Direktörü Umut Canpolat, ‘’Geçen sene ilk kez deneyimlediğimiz TransAnatolia Rally Raid’in ruhu ile Türkiye’nin en çok satan 4×4 modeli Dacia Duster’ın birbirleriyle çok uyumlu olduğuna tanık olduk. Ayrıca, TransAnatolia’nın 3 bin km’lik zorlu ve büyüleyici parkuru, farklı ülkelerden gelen hatta Dakar’da dahi yarışmış dünyaca ünlü isimleri, yarış atmosferini ve arkasında çalışan profesyonel dev kadroyu gördükten sonra bu organizasyonun geleceğine inandık. Ve bu sene bu önemli organizasyona “Duster TransAnatolia Rallisi” ismini vererek desteğimizi arttırma kararı aldık. 2016’da bu sene TransAnatolia logosu başta olmak üzere, yarışın pek çok yerinde Duster vurgusunu göreceksiniz.”

Canpolat, “TransAnatolia bugün dünyanın bilinen en iyi 5 cross country yarışlarından biri. En büyük temennimiz bu sene organizasyonun Dacia’nın da desteğini alarak, dünyanın en iyi bilinen ve en çok ilgi çeken ilk üç yarışı içinde olması. Bu konuma geleceğinden de hiç şüphem yok.” diye konuştu.

Duster TransAnatolia Rally Raid, İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Azerbaycan, Kıbrıs, Japonya ve ülkemizden motosiklet, 4×4, buggy ve kamyon kategorilerinde yarışacak 100’ün üzerinde araç ve 150’ye yakın katılımcıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

20 Ağustos 2016’ da İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan start alacak olan Duster TransAnatolia Rally Raid, bu yıl Duster, İzfaş, Spor Toto, Yokohama, KTM, GlobeScout ve Red Bull’un destekleriyle gerçekleşecek.

Kaynak: TOSFED

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu