Haberler

Mazda 3 makyajlandı




Mazda’nın sınıfındaki rekabetçi modeli 3’ün makyajlı hali, Axela adı altında Japonya’da satılmaya başlandı. Modelde dış görünümdeki yenilikler, arka kısımda sadece yeni bir tamponla sınırlı olsa da, ön yüze bakıldığında farların ve ızgaradaki değişimlerin etkileri mütevazi bir şekilde kendini belli ediyor.

Kabinin içine geçildiğinde, ilk olarak Japon markanın tasarımını yenilediği direksiyon simidi göze  çarpıyor. Torpido ve kapı döşemelerindeki yeni tasarım opsiyonları ve yeni bir Head-up Display ünitesine kavuşan Mazda 3’te, geleneklerine baş kaldıran önemli bir değişiklik daha var: Elektrikli park freni.

Sevindirici bir şekilde Mazda 3’ün değişimleri sadece iç ve dış detayları ile sınırlı kalmıyor. Mazda’nın “G-Vectoring Control” adını verdiği yeni bir teknoloji, makyajlanan 3’te mevcut olacak. Yol tutuşunu artırmak üzere geliştirilen sistem, bunu özellikle virajlarda ve ani hız değişimlerinde otomobilin şasi geometrisiyle oynayarak gerçekleştirecek. Virajlarda aracın arka aksa verdiği tork değerini düşürüp ağırlığı ön aksa aktaran sistem, daha pürüzsüz ve kontrollü bir dönüş sağlayacak.

Yürüyen aksamda da yenilikler sunan Mazda 3’te, sadece 2.2 litrelik dizel motor seçeneği ile sunulabilen, i-ACTIV adında yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi de kullanılacak. Hava ve yol koşullarını, sürücünün tepkilerini tahmin edebilen i-ACTIV, ön ve arka tekerleklerdeki optimum tork dağılımını bu verilere göre yapacak.

Yenilenen Mazda 3’ün Avrupa’ya ve ülkemize bu yazın sonunda ulaşması bekleniyor.

2017-mazda3-jap-spec (1) 2017-mazda3-jap-spec (2) 2017-mazda3-jap-spec (3) 2017-mazda3-jap-spec

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu