Haberler

BMW’nin 2017 model dizel motorları EPA’nın kapsamlı testlerinden geçti




BMW’ye sonunda 2017 model yılı için dizel motorlarını ABD’de satma konusunda yeşil ışık yakıldı. EPA (Environmental Protection Agency), daha önce yapılan kapsamlı testler neticesinde onayı Cuma günü verdi.

Daha bir kaç hafta önce Bavyera’lı otomobil üreticisinin 2017 yılında dizel motorlarını ABD’de satışa çıkarmayı ertelediği rapor edilmişti. Gerekçe olarak ise EPA tarafından kapsamlı testler yapılacağı gösterilmişti. Bu olaydan sonra ise EPA’nın Ulaşım ve Hava Kalitesi bölümünün başı olan Chris Grundler şirketten daha çok veri istedi ve testler gerçekleştirildi.

Bunun neticesinde görünüşe göre 328d Sedan ve Sports Wagon, 535d, X3 xDrive 28d ve X5 xDrive 35d testleri başarıyla geçti ve bayilerde yer alma hakkı kazandı.

BMW’nin en büyük rakibi olan Mercedes ise henüz 2017 yılı için dizel motor satışı konusunda herhangi bir izin alamadı. Kısaca, Mercedes ile ilgili tartışmalar devam ediyor diyen Grundler, pek fazla bilgi vermedi.

Geçtiğimiz aylarda Dieselgate skandalı ile kötü bir ün kazanan Volkswagen ise henüz 2017 yılında ABD’de dizel motorlu araç satışı yapmak için EPA’ya herhangi bir başvuruda bulunmamış.

Kaynak: www.motor1.com

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu