Haberler

Aston Martin Vanquish Zagato Coupe görücüye çıktı




Vanquish Zagato Konsepti, 2016 Mayıs ayında İtalya’nın Como Gölü’nde düzenlenen prestijli Concorso d’Eleganza Villa d’Este organizasyonunda lüks otombil tutkunlarıyla buluştu. Aston Martin’in İngiltere Gaydon’daki üretim tesisinde yoğun müşteri talebi üzerine, 99 adet modelin üretimine başlandı.

Vanquish Zagato, Aston Martin’in tüm dünyanın beğenisini kazanmış dinamik ve üstün özelliklerini Zagato’nun eşsiz tasarım diliyle buluşturdu. 50 yılı aşkın bir iş birliğinin beşinci ürünü olan otomobil, göz alıcı sportif tasarımıyla dikkat çekiyor. Vanquish Zagato, Aston Martin’in kendine has lüksünü ortaya çıkaran tasarımların en güzel örneklerden biri.

Şu anda 10 milyon Euro’nun üstünde bir değere sahip Aston Martin ve Zagato işbirliği, kuvvetli hatlarıyla ünlü 1960 model yüksek performans yarış arabası DB4 GT Zagato ile başladı, 1986’da V8 Vantage Zagato, 2002’de DB7 Vantage Zagato ve sonrasında 2011 model V12 Vantage Zagato ile devam etti.

Bu portföyü güçlendiren Vanquish Zagato, Aston Martin’in doğal zarafet ve gücünü, Zagato’nun yarış arabalarından doğan ve yıllardır şık ve lüks spor araba tasarımlarıyla rafine edilen kendine özgü tasarım detaylarıyla buluşturuyor. Aston Martin’in geliştirilmiş 600 beygirlik 6.0L V12 motoru otomobili 0’dan 100’e 3,5 saniyede çıkartabiliyor. Yüksek performansı benzersiz bir süspansiyon tasarımıyla birleştiren Vanquish Zagato, eşsiz bir GT sürüş deneyimi sunuyor.

Tümüyle karbon fiberden üretilen kaportada, büyük tek parça panellerin kullanımıyla gövdedeki bağlantı çizgileri büyük oranda azaltılmış. Tasarım detayları arasında Aston Martin Vulcan’ın “kanatlı” LED teknolojisi de var. Arkada ise Zagato’nun klasik görünümünü yansıtan yeni yuvarlak kuyruk lambaları yer alırken, yan aynalar ise One-77’de kullanılan yan aynaları anımsatıyor. Vanquish Zagato, DB11’nin aerodinamik profilini akla getiren, heykeltıraş elinden çıkmış hissi veren bir arka gövdeye sahip.

Bu tasarım, hareketli bir spoyler ve aracın arkasında yer alan bagaja kolay erişim sağlayan bagaj kapağı ile tamamlanıyor. Alt gövdeyi çepeçevre sararak önden arkaya doğru belirgin bir hat meydana getiren karbon fiber eşiğin altında ise kıvrımlı hatlarıyla dörtlü egzoz çıkışı yer alıyor.

Vanquish Zagato’nun camları kasayı bir maske gibi sararak aracın agresif duruşunu ön plana çıkarıyor. İlk kez meşhur CC-100’de vitrine çıkarılan bir özellik olarak, gövdenin yanı boyunca uzanan klasik katlar, yeni DB11’de olduğu gibi çamurluklardan kapıya doğru ilerliyor. Arka tekerlek üzerindeki sert kıvrım arka kanatlara dönüşerek basamaklı tavan ile buluşuyor.

Tavandaki ikonik “çift kabarcık” tasarımından arka cama doğru inen yumuşak kıvrımlar, otomobilin arka silüetine kendine has bir görünüm kazandırıyor. 1950’li yıllardan beri Zagato markasının karakteristik bir unsuru olan bu kabarcıklar, aslen aracın aerodinamik profilini etkilemeden yarış pilotlarının kasklarına yer açma çabalarının bir ürünü.

Vanquish Zagato’nun iç kısmında ise Aston Martin’in geleneksel zarafeti, birçok ufak dokunuşla pekiştirilmiş. Ön konsol, havalandırma ızgaraları ve kadranlarda kullanılan balıksırtı desenli ve gölgelenmiş karbon fiberle buluşan oksitlenmiş bronz ve analin deri, malzemenin zenginliğini ön plana çıkarıyor. Vanquish Zagato’nun koltuk ve kapılarında ise benzersiz ‘Z’ desenli dikişler kullanılırken, koltuk başlıklarındaki kabartmalar ve orta konsol da, Zagato’nun meşhur ‘Z’ logosunu taşıyor.

Gerçek ayrıcalıklar sunan bir spor GT olan Vanquish Zagato, aynı zamanda ikonik bir duruşa sahip ve popülerliğe göz kırpan bir Aston Martin olarak iki markanın da tarihinde çığır açıyor. Otomobil 2017 yılının ilk çeyreğinde müşterilere teslim edilmeye başlanacak.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Aston Martin dünyanın en özel ve seçkin markalarından biridir. Allah bize de bir gün Aston Martin sahibi olmayı nasip eder inşallah. Yollarda Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Ferrari, Lamborghini görmeye çok alıştık Aston Martin hepsinden bambaşka bir dünya

  2. Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce dünyanın en saygın lüks otomotiv markalarından birisi. Aston’u Aston yapan ve Aston Martin’i rakiplerinden farklı kılan güç, güzellik ve ruh değerleri. Tasarım ve mühendislik uzmanlığını kültürel mirasıyla birleştiren Aston Martin diğer tüm rakiplerinden ayrılıyor. Kültürel mirasını en önemli değeri olarak benimseyen Aston Martin, önümüzdeki yıllarda da yenilikçi değişimini, markayı güçlü, saygın ve özgür kılan temel değerlerini kaybetmeden sürdürmeyi vadediyor

  3. Bir Aston Martin klasiği. Otomobilden çok sanat eserine benziyor. Nede olsa o bir Aston Martin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu