Haberler

Böylesi bir ömür boyu beklenir




Sürücüsüz yarış otomobillerinin mücadele edeceği Roborace için sıkı bir çalışma içerisinde olan Alman tasarımcı Daniel Simon‘un tasarladığı Lotus C-01, açık arttırmayla satışa çıkıyor.

Lotus‘un isim hakkını elinde bulunduran Kodewa firması tarafından üretilen bu motor için 2014 yılından beri hummalı bir çalışma içerisinde olan Alman firma, Amerika’da gerçekleştirilecek Mecum’s Monterey Car Week etkinliğinde sadece 3 kilometredeki bu motorun yaklaşık 375.000-450.000$ arasında bir bedelle satmayı planlıyor.

Taraflı tarafsız herkesin bakışlarını üzerinden alamayacağı bir motosiklet olan Lotus C-01‘in ne kadar kıymetli olduğunu bilen Mecum, Kuzey Amerika’nın tek Lotus C-01‘i olma özelliğini taşıyacak motosiklet için özel olarak hazırlanıyor.

Sadece 100 adet üretilen Lotus C-01 için KTM RC8R‘in 1.2lt’lik V-twin motorunu tercih eden Kodewa, 175 BG‘lik motorun gücünü altı vitesle yere aktarmayı uygun görürken egzozu ise yanlara hava verecek şekilde konumlandırmış. Şasisi, rengi ve Lotus yazılarıyla adeta görsel bir şov sunan Lotus C-01; ön tekerinde 19, arka tekerinde ise 17 inç‘lik karbon fiber jantlarla bu şovu devam ettirirken insanların zihinlerinde: “Acaba gerçek olmayabilir mi?” sorunun oluşmasına neden oluyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sözde onlarca sömürgeye sahip İngiliz firmalarının tek tek ona buna satılması komik. Lotus ismi Almana satılmış. Enteresan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu