Haberler

Ford Focus RS’e Mountune gıdıklaması!




Halihazırda bir çok insan Ford Focus RS’in yeterince güçlü bir hothatch olduğunu düşünüyor. Belki en güzel hothatch, belki de en iyi hothatch…Ama ünlü modifikasyon firması Mountune bu fikre katılmayıp 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip bu hothatchde adeta harikalar yaratmış.

Modifikasyon açısından önü açık bir hacim ve teknolojiye sahip olan 2.3 litrelik Ecoboost üniteye ilk adımda 25 beygir ve 30 Nm torkluk bir güçlendirme sağlayan firma, sadece bunu yapmakla kalmamış. Toplamda 375 beygir ve 510 Nm torkluk bu gücü her zaman yere aktarabileceğimiz -12 saniyelik- bir Aktif Overboost fonksiyonunu da modele eklemiş.

Bu sayede 0-100 km/s akselerasyonunda 0.2 saniyelik bir gelişme kaydederek artık 4.5 saniyede bahsi geçen akselerasyonu tamamlayan model, buna rağmen 266 km/s’lik son hız verisinde bir değişiklik yaşamamış.

Değişenler hakkında söz edilmesi gerekirse özel yapım bir hava filtresi, güçlendirilmiş dump valve ve yüksek basınçlara dayanıklı silikon hortumların yanı sıra; ECU üzerinden de yeni bir programlama yapıldığının altını çizen Mountune firması, bu işlemlerin sadece 90 dakikada gerçekleştirilebildiğini de eklemiş.

Şimdilik belirli Ford bayiileri ve Mountune Performans şubelerinde gerçekleştirilen bu modifikasyon işleminin, yavaş yavaş Avrupa’ya yayılacağı firma tarafından yapılan açıklamada yer alıyor. İngiltere de 899 Pound fiyat etiketine sahip olan işlemin, aracın garantisini bozmadığı da not olarak belirtilmiş.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu