Haberler

‘Lexus Tasarım Ödülleri’ başvuruları başladı!




Daha iyi yarınlar yaratmak için ilk kez 2013 yılında düzenlenen “Lexus Tasarım Ödülleri” yarışması bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek. Sadece bir otomobil markası değil aynı zamanda bir yaşam tarzı da sunan Lexus, düzenlediği bu gibi yarışmalarla birçok kişiye ilham vermeyi amaçlıyor.

Lexus Tasarım Ödülleri yarışması gelecek vaat eden tasarımcıları destekliyor ve onlara yeteneklerini dünyaya tanıtma şansı sunuyor.

Her yıl farklı bir felsefenin hakim olduğu Lexus Tasarım Ödülleri yarışmasında, 2017 yılı için tema “Yet” olarak belirlendi. Lexus’un ürün felsefesinin de temelini oluşturan “Yet” anlayışı ile zıtlıkların bir araya getirilmesyle yaratılan uyum anlatılıyor.

lexus-design-of-award-1

Lexus “Yet” felsefesi ile ilk bakışta uyumsuz olarak algılanan farklılıkları birleştirerek bir sinerji yaratıyor ve hayranlık uyandıran yeni olanakların ortaya çıkarılmasına imkan sağlıyor. Bu felsefe, geleceğin mobilitesini şekillendirecek tasarım ve teknolojinin vizyoner sınırlarını keşfetmek için Lexus’e ilham veriyor.

Başvurular için katılımcılardan özünde temayı anlatan, yenilikçi ve orijinal tasarımlar bekleniyor. Gönderilen tasarımlardan, 2017 Lexus Tasarım Ödülleri için 12 kişi finalist olarak belirlenecek ve Milano Tasarım Haftası’ndan önce çalışmalar sergilenecek. 12 finalistten 4 kişiye ise dünyaca tanınmış tasarımcıların rehberliğinde prototiplerini geliştirme desteği verilecek.

Her bir prototip için 3 milyon Yen maksimum bütçe ayrılacak. Her yıl dünyanın önde gelen tasarımcılarının bir vitrini olarak gösterilen Milano Tasarım Haftası’nda bu dört finalistin kendi tasarımlarıyla oluşturulan prototipler özel bir alanda sergilenecek. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda bu dört prototipten birisi büyük ödülün sahibi olacak.

lexus-design-of-award-2

Geçtiğimiz yıl iki Türk tasarımcı da, yaptıkları saat ile finale çıkmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmayı başarmışlardı. Studio Ayaskan’ın Türk tasarımcıları Begüm Ayaskan ve Bike Ayaskan, UV ışınlarını kullanarak saati gösteren bir tasarım yapmışlardı. Işığa duyarlı bir sıvıya sahip duvar saati, ışığa bağlı olarak renk değiştiriyor ve zamanı gösteriyordu.

Lexus Tasarım Ödülleri için başvurular 16 Ekim tarihine kadar devam edecek ve LexusDesignAward.com adresinden başvuru gerçekleştirilebilecek. 2017’nin başında ise 12 finalist açıklanacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu