Haberler

Mercedes-Benz’den elektrikli ticari gelebilir




Mercedes-Benz’in VS30 projesinin başındaki isim olan Ulf Zillig’i kaynak gösteren The Detroit Bureau haberine göre yeni nesil Sprinter’da tamamen elektrikli bir versiyon sunulması planlanıyor. Şimdilik elektrikli bir Sprinter kesin olmasa da Mercedes, araçları bataryalar ve otonom sürüş özelliklerini düşünerek tasarlıyor. Yeni Sprinter’ların 2018’de satışa sunulması planlanıyor.

Geçen hafta Mercedes, Urban eTruck projesini açıklamıştı. Kısa mesafelerde ağır yükleri taşımak amacıyla tasarlanan bu konseptin tek şarjda 200 kilometre menzile ulaşabileceği söylenmişti. Daha da önemlisi Mercedes-Benz, eTruck’ın arka tekerleklerine giden torkun tam 11000 Nm olduğunu açıkladı. Daimler, tamamen elektrikli kamyon denemelerini son iki yıldır Fuso Canter E-Cell ile sürdürüyor.

Elektrikli ticari araçlar çok mantıklı bir fikir gibi gözükse de başarılı bir şekilde geliştirilmeleri hep çok zor oldu. 2012’de Ford Transit Connect Electric için aktarma organlarını tasarlayan firma olan Azure Dynamic battı ve bu modelin üretimi durdu. Aynı yıl hibrid ticari araçlar üreten ABD merkezli Bright Automotive de devletin söz verdiği kredieri çok geç verdiği gerekçesiyle sektörden çekildi. 2013’te ise Smith Electric, tamamen elektrikli ticari araçlarını üretmeyi durdurdu.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu