Haberler

Volkswagen CC kamuflajlı yakalandı




İlk versiyonu sekiz yıl önce tanıtılan CC, günümüzde hala ilgi çekici bir otomobil olmayı sürdürüyor. İlk çıktığında modelin ismi Passat CC olsa da, 2012 yılında gördüğü makyaj sonrası bu isim CC halini aldı. Passat modelinin de yenilenmesinin ardından güncel CC’nin eskimeye yüz tuttuğunu düşünmeye başlarken, yeni modelin casus fotoğrafları medyaya yansıdı.

Ağır kamuflajlı olmasına rağmen CC, ilk bakışta büyümüş görünüyor. Daha önce ortaya çıkan Sport Coupe Concept modeline bakınca boyutlardaki büyüme pek sürpriz değil. Model, aynı Passat gibi MQB platformu üzerinde yükselecek.

2015-548567-volkswagen-sport-coupe-concept-gte1 2015-548561-volkswagen-sport-coupe-concept-gte1

Güncel modelde olduğu gibi yeni modelde de arka camlar biraz ufak ve tavan yapısı alçak. Bu tasarım anlayışı yine uzun boylulara sorun yaratacaktır, fakat şık bir tasarım için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Önceliğiniz geniş iç hacim ve yüksek tavansa Passat’a yönelmeniz gerekecek.

Birkaç sene önce ortaya çıkan dedikodularda CC tasarımının değişebileceği konuşuluyordu fakat prototipe baktığımız zaman ana hatların çok değişmediği göze çarpıyor. Bu bize göre iyi bir haber. Belki de Volkswagen gerçekten farklı bir tasarım düşünüyordu ancak ortaya çıkan emisyon skandalı sebebiyle vazgeçmiş olabilirler. Sonuçta yeni tasarım dili yeni maliyetler anlamına geliyor; Volkswagen yönetimi şimdilik tasarruf yapmayı düşünmüş olabilir.

Aracın kabin kısmı da Passat modeline kıyasla daha stil sahibi ve şık detaylar içerebilir. Ayrıca bunların yanında daha yumuşak plastikler kullanılabileceği söyleniyor. Yani şirket, Passat ile CC modelini birbirinden biraz daha kalın çizgilerle ayırmayı seçmiş gibi görünüyor.

Yeni CC tanıtımı için tahminler 2017 Mart ayındaki Cenevre Motor Fuarı yada en geç 2017 Eylül’deki Frankfurt Motor Fuarı. Merakla bekliyoruz.

Kaynak: www.motor1.com

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu