Haberler

ZF’ten 9 ileri otomatik şanzıman için geri çağırma




Aktarma organları, şasileri ve şanzımanları ile tanınan ZF, 9 ileri otomatik şanzımanı için geri çağrıda bulundu. NHTSA tarafından yapılan açıklamada şanzımanın N konumuna kendi kendine geçmesinin nedeni olarak kontrol kablolarındaki sorunlu bir birleşim noktası gösterilmekte . 1 Mayıs 2013 ile 15 Temmuz 2014 arasında üretilen üniteleri etkileyen sorunun kaynağının ise şanzımanın vites geçişlerine yardım eden parçadan olduğu belirtildi.

İlk defa Temmuz 2014‘de fark edilen sorun hakkında ilerleyen dönemde de şikayet gelmeye devam etti. Konuyu ele alan ZF ise sorunu çözmek için yazılım güncellemesi hazırladı.

Bahsedilen probleme sahip 9 ileri otomatik şanzımanların kodları 9HP48 ve 948TE. Bu şanzımanlar ise Honda, Fiat-Chrsyler Grubu ve Land Rover markaları tarafından tercih edilmekte.

ZF sorunun çözümü için üreticiler ile iletişime geçmiş durumda. Bu şanzımanın kullanıldığı otomobil sahipleri ile iletişime geçilecek ve sorunun çözümü için yazılım güncellemesi ilerleyen günlerde yapılmaya başlanacak.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

    1. Sorun bir kablolardaki bir konnektörün düzgün olmayan bağlantısından dolayı karışık sinyal göndermesinden kaynaklanıyormuş, yani donanımsal. Ancak yazılımla bu karışık sinyal problemini çözmüşler.

  1. Bi ara Range’ler kitleniyordu kendi kendine bununla alakası olabilir dava açılmıştı hatta.

    Bu arada üşanzımanları ü fazladan konulmuş galiba.

    1. Range sorununun bununla bağlantısı varmış. Haberi 3 kere okumuştum ama “ü” fazladan gitmiş, teşekkürler 🙂

  2. Burada 1 Mayıs 2013 ile 15 Temmuz 2014 arasında üretilen ünitelerin etkilendiğinden bahsediliyor, ülkemize ilk gelen CR-V’ler 2015 2. çeyrek üretimi,(JIT) Seri üretim esaslarına göre Neredeyse 1.Yıllık bir ürünün fabrikadan çıkması mümkün mü ?
    Neye dayanarak bu aracın resmini koyuyorsunuz, Honda Türkiye A.S. ‘den alınmış bir konfirmasyon maili var mı elinizde ?

    Sorunun yazılımsal ya da donanımsal olduğunu nereden biliyorsunuz. ZF birçok ürününde klasik otomatik şanzımanın aksine Joyistik ile kumanda edilir.

    1. Merhabalar,
      -Probleme sahip otomobiller arasında CRV’de bulunduğu için bu modelin resmi konulmuştur.
      -Sorun sadece Türkiye ile alakalı değil uluslararası statüdedir.
      -ZF sorunu yazılım güncellemesi ile çözmüş olduğunu açıkladı ancak sorunun kaynağı donanımsal bir hata ya da eksiklik diyelim.
      İlginiz için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu