Haberler

En hızlı VW Beetle: LSR




Volkswagen‘in Kaliforniyalı modifiye firması THR Manufacturing ile yaptığı birliktelik, “Dünyanın En Hızlı Beetle“ını ortaya çıkarttı.

Beetle LSR‘ın kalbinde yer alan 2.0 lt dört silindirli TSi motorun kam milinden pistonlarına kadar pek çok parçasını değiştiren THR Manufacturing firması, toplamda 543 BG ve 571 Nm tork değeri üreten bir motor ortaya çıkmasını sağlamış.

Sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile tüm gücünü ön tekerleklere ileten otomobilde süspansiyon da elden geçirilirken, çöl şartları için özel olarak üretilmiş jantlar ve lastikler kullanılmış.

Yapılan bu değişimler sonunda 330.111 km/sa’lik bir hıza çıkarak rekor kıran Beetle LSR için görüşlerini dile getiren VW Amerika Pazarlama Başkanı Hendrik Muth, Beetle’ın normalde bu hızlar için aerodinamik anlamda yetersiz olduğunu belirtirken, EA888 TSi motorun bu başarının temel noktası olduğunu savundu.

Seri üretim modelinin en hızlı versiyonu olan Beetle R-Line‘da kullanılan 210 BG‘lik EA888 kodlu TSi motor, modelin 0-100 km/sa hızlanmasını 6.6 sn’de tamamlamasını sağlarken Hendrik Muth’un dediklerini ispatlarcasına Beetle’ı maksimum 209 km/sa hıza kadar çıkarabiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu