Haberler

Fiat Egea SW Samsun’a ayak bastı




Ürün geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin büyük rol oynadığı ve toplamda 1 milyar doları aşan yatırımla hayata geçen Egea Ailesi’nin son ferdi, ilk kez Samsun’da görücüye çıktı.

Fiat Egea’nın Sedan ve Hathback’ten sonra merakla beklenen modeli Egea Station Wagon’un ön gösterimi, 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Tüyap Samsun OtoShow Fuarı’nda gerçekleşiyor. Egea SW fuarın ilgi odağı olurken, farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Fiat’ın yeni pick-up modeli Fullback’le beraber üstün ticari araç model yelpazesi içinde yer alan Doblo ve Ducato gibi pek çok modeli de dikkat çekti.

Fiat markası, yurtiçi ve yurtdışından gelen 100 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuara, sedan ve hatchback karoserlerden sonra Egea ailesinin merakla beklenen modeli station wagon ile damgasını vurdu. 2 Eylül Cuma günü kapılarını açan ve 7 Eylül Çarşamba gününe kadar devam edecek fuarda farklı müşteri ihtiyaçlarına çözüm sunan, 14 otomobiliyle katılım gösteren Fiat, yeni pick-up modeli Fullback, yenilenen Fiorino, Doblo ve Ducato gibi pek çok modeli de müşterilerinin beğenisine sundu.

Tofaş’ın 45 yıllık üretim tarihi içinde Fiat Tempra Station Wagon ve Fiat Palio Weekend modellerinden sonra ülkemizde ürettiği üçüncü station wagon karoserli model olan Fiat Egea Station Wagon, ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Egea Station Wagon’un ön gösteriminin Samsun’da yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Markamızın lider olduğu Samsun ilinde düzenlenen bu organizasyona en yeni ve birbirinden farklı modellerle katılım göstermek bizim için oldukça önem taşıyor. Yeni modellerimizin de katkısı ile bölgedeki portföyümüzü büyütürken müşteri memnuniyetinde en üst seviye hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Ölü doğdu. Türkiye gibi bir pazara SW araç sokmak çok büyük yatırım yanlışı. Kullanışlı da olsa bizim insanımız sedan veya hb den vazgeçemiyor nedense.

  2. Fiat markası asla kalitesiz değildir. Fiat işi bilmiyor, daha doğrusu Türkiye’de iş yapamıyor. TOFAŞ ve Koç grubuyla iş yapmaya devam ederlerse dahada adam olamayacak. Fiat’ın durumu malesef ülkemizde böyle. TOFAŞ ve Koç grubunda kaldığı sürece Fiat ülkemizde böyle gitmeye devam edecek. Fiat dedin mi herkes dalga geçer oysa Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Maserati, Jeep, Lancia, Yamaha, İveco’nun Fiat’a ait olduğunu bilmezler

  3. Fiat gibi köklü bir marka yıllardır kalitesiz araçlar üreterek bu imajı kendisi hak etti, kimse durduk yere çamur atmadı. Tamam belki artık eskiye gore daha iyi araçlar üretiyor olabilirler (ki hala bir Hyundai, Opel, Mazda seviyesinde degil). Ama marka imajı kolay kolay oluşmaz uzun yıllar alır, Kolay kolayda yıkılmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu